Cresterea copilului

#activitati copii #activitati timp liber #halloween # activitati toamna # jocuri educative

Activitati distractive de toamna pentru copii

Toamna este presarata cu o multime de evenimente, sarbatori si traditii care te pot ajuta sa distrezi copilul in moduri inedite si extrem de interesante. De la culegerea strugurilor, merelor, nucilor sau a frunzelor uscate care cad din copaci si pana la crearea manuala a unor decoratiuni de toamna, in special pentru Halloween, micutul tau se poate distra copios. Totodata, el poate beneficia de o multime de avantaje in dezvoltarea sa emotionala, sociala, fizica si chiar intelectuala.

 

Culesul recoltelor


Fie ca e vorba de struguri, mere, pere, gutui sau nuci, toamna se culeg recoltele de peste vara. In multe parti ale tarii exista traditii speciale pentru acestea, care iti pot incanta copilul.

Nu ezita sa il duci mereu la tara sau in aceste zone si sa ii impartasesti din aceste cutume minunate, pentru ca ele pot avea un scop dublu: distractiv , dar si educativ. El poate invata cum se face vinul, ce este mustul, la ce folosesc toate merele si poate descoperi gusturi noi, ca de exemplu cel al gutuilor, sau al altor fructe si legume.
 

Ierbar


Micutul va descoperi ierbarul abia la scoala, pentru ca va fi una dintre temele de la biologie. Dar de ce sa astepti pana atunci, cand te poti distra cu micutul tau prin parcuri si aduna frunze de diferite forme si culori, pe care sa le lipiti intr-un caiet special care sa devina un ierbar la scara mai mica.

Toamna ofera covoare intregi de frunze uscate, in diverse forme si culori intr-o multime de nuante care pot atrage atentia micutului tau.
 

Seri in familie


In zilele noroase si ploioase de toamna este destul de dificil sa gasesti activitati distractive de facut in aer liber.

Atunci cand vremea este nefavorabila va puteti distra in familie prin vizionarea unor filme, rontaitul de floricele si ghemuitul in varful patului, sub o paturica calduroasa.
 

Dovleci si decoratiuni de Halloween


Halloween-ul este una dintre cele mai asteptate sarbatori de catre cei mici. Este plina de creativitate si imaginatie si ii fascineaza intotdeauna prin decoratiuni, costumatii si dovleci sculptati in diverse forme.

Puteti incepe cu ceva timp inainte sa faceti manual decoratiuni si sa pregatiti dovlecii pentru a le da cele mai haioase sau monstruoase forme. Este o metoda de distractie garantata, dar si un mijloc bun de a stimula creativitatea si imaginatia copilului.
 

Jocuri in familie


Daca de filme v-ati plictisit si simtiti ca micutul vostru are nevoie de ceva mai distractiv si captivant, jocurile de masa sau de societate raman o varianta excelenta pentru a ocupa timpul copilului si al familiei in zilele ploioase si reci. Scrabble, Monopoly, Nu Te Supara Frate sau Remi sunt doar cateva idei de a va juca impreuna.
 

Plimbari in aer liber


Chiar daca nu mai este la fel de cald precum vara, zilele insorite de toamna trebuie exploatatate la maxim. Micutul are ocazia sa vada peisaje superbe, covoare de frunze si copaci in forme inedite. Culorile fascinante ale acestui sezon atrag atentia oricarui copil si au ocazia sa invete mai multe despre acest anotimp.
 

decoratiuni de toamna


Frunzele si crengile uscate ofera un prilej de a pune creativitatea la incercare. Invata copilul si distrati-va impreuna facand tot soiul de decoratiuni de toamna pentru casa.

Simpla aranjare a unor crengute uscate intr-o vaza se poate dovedi o idee minunata de a decora o masuta. Frunzele aranjate intr-un cosulet facut chiar de manuta copilului si cu un strop de ajutor din partea ta vor deveni piesa centrala printre decoratiunile de sezon.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare