Cresterea copilului

# cadouri distractice #cadouri copii #copii

6 idei de cadouri distractive pentru copii

De fiecare data cand vrei sa cumperi un cadou supriza pentru copii, te blochezi intre nenumarate idei interesante. Indiferent daca este vorba despre ziua de nastere, Mos Craciun sau 1 Iunie, exista destule ocazii pentru a le oferi copiilor cadouri.

Daca nu ai niciun motiv anume pentru oferirea unui cadou special, atunci poți alege surprize simbolice, potrivite cu orice ocazie. Ciocolata, bomboane, tricouri, albume colorate sau bilete la teatru, sunt intotdeauna apreciate de cei mici. Dar daca ai nevoie de mai multa inspiratie a cumpara cele mai frumoase cadouri distractive, poti citi in continuare 6 recomandari interesante.

1. Jocuri de constructii

Potrivite pentru copiii de orice varsta, indiferent daca sunt baieti sau fetite, jocurile de constructii sunt ideale pentru a le dezvolta simtul creativ. Poti alege dintre jocuri magnetice, jocuri de tip lego ori cuburi simple din lemn. Jocurile de constructii ii atrag pe copii datorita modurilor aproape infinite in care pot fi folosite. Este nevoie doar de putina imaginatie, de simtul echilibrului si de multa dorinta de a crea.

2. Seturi de meserii

Aceste seturi contin recuzita completa pentru ca cel mic sa se poata juca de-a meseria preferata. Doctor, politist, pompier, bucatar, asistenta medicala, profesoara, sunt doar cateva dintre identitatile pe care copiii le pot interpreta cu multa pasiune. Vor avea atat costumatia adecvata cat si tot felul de accesorii, cum ar fi: masina de politie, seringa si stetoscop, bucatarie de jucarie si vase de gatit, etc. Multe dintre aceste jocuri de rol le dezvolta celor mici imaginatia si ii ajuta sa se pregateasca pentru momentele cu care se vor intalni in viata reala.

3. Jucarii Montessori

Metoda Montessori are la baza starea de bine a copiilor si incurajarea acestora sa devina independenti, prin descoperirea lumii din jurul lor. Joaca este elementul principal în educatia Montessori, având în vedere faptul ca cei mici invata prin atingere si explorare. Jucăriile Montessori ofera contextul ideal pentru ca orice copil sa asimileze informatii adevarate despre realitatea care il încojoara, permitandu-i sa inteleaga diverse concepte importante și dandu-i oportunitatea de a experimenta si a invata intr-un mod activ, chiar si atunci cand greseste.

4. Seturi de pictura

Desenul si pictura sunt doua dintre activitatile creative pe care cei mici le dezvolta inca de la cele mai fragede varste. Da-i unui copil un creion colorat si o foaie de hartie si vei vedea in cel mai scurt timp cum creativitatea lui va lua cele mai interesante forme. Seturile de pictura contin planse cu desene diverse, acuarele si pensule de diferite dimensiuni. In plus, mai este nevoie de o paleta pentru amestecat culorile si un borcan pentru spalat pensulele. Optional, poti sa incluzi in cadou si un halat de protectie si un sevalet.

5. Puzzle

Avand diverse teme, puzzle-urile sunt imagini frumos colorate, taiate in multe piese de diferite dimensiuni si care trebuie potrivite la locul lor. In functie de varsta copilului, poti alege un puzzle cu 100 sau cu 1000 de piese. De asemenea, in functie de pasiunile lui, poti alege ca imaginea sa reprezinte un animal, un peisaj ori un personaj favorit din desene animate.

6. Tricicleta

Acest echipament sportiv este ideal pentru a face lungi plimbari in aer liber, dar si pentru a-si antrena muschii picioarelor. Pedalatul este o activitate complexa care solicita intregul corp si care ofera beneficii majore in mai multe directii. Invatarea echilibrului este una dintre abilitatile pe care copilul tau le va deprinde atunci cand va merge cu tricicleta, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care acest cadou este recomandat.

Alege oricare dintre cadourile de mai sus si vei avea un copil fericit. In plus, el va beneficia de activitati educative amuzante, care il vor ajuta sa se dezvolte armonios, atat fizic dar si psihic.

FOTO: piqsels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare