Cresterea copilului

#beneficii jucarii #dezvoltare copii #jucarii educative

Beneficiile jucariilor educative pentru dezvoltarea copiilor

Inca de cand sunt foarte mici, copii sunt extrem de curiosi sa exploreze si sa invete lucruri noi. Acestia sunt interesati mereu de lumea inconjuratoare, iar acest simt face parte din procesul lor de crestere. Parintii ii pot ajuta pe cei mici sa creasca si sa inteleaga mediul inconjurator prin intermediul jucariilor. Poti vedea o gama diversa de jucarii educative pe Deajoaca.ro. Jucariile educative sustin dezvoltarea lor, incurajeaza fiecare etapa si le aduc o multime de beneficii. Afla care sunt acestea in continuarea articolului.

 

Fiecare jucarie educativa are legatura cu dezvoltarea unui anumit simt specific. Principalele simturi pe care creatorii acestor jucarii incearca sa le dezvolte sunt simtul tactil, vederea si auzul. Spre exemplu, jucariile cu lumini colorate contribuie la sporirea simtului vederii. Auzul poate fi imbunatatit cu ajutorul instrumentelor muzicale pentru copii, iar simtul tactil este incurajat de jucarii create din materiale moi cu textura delicata.

Incurajeaza dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor

Un alt avantaj principal al jucariilor educative consta in capacitatea lor de a provoca mintea unui copil. Jucariile, precum cele care se regasesc in gama de jucarii pentru copii de 2 ani, ii incurajeaza pe micuti sa gandeasca pe masura ce urmeaza pas cu pas procesul de rezolvare a unei anumite probleme. In acest caz, cele mai cunoscute astfel de jucarii sunt cele de tip puzzle. Cu cat un puzzle este mai complicat, cu atat necesita mai multa energie, atentie si gandire din parte celui mic. Pe masura ce invata sa rezolve puzzle-uri si sa ofere solutii matematice folosind jucariile, cu atat vor fi mai pregatiti sa faca fata problemelor din viata reala.

Dezvolta partea sociala si emotionala

Jucariile educative aduc beneficii si pe parte abilitatilor sociale si emotionale, nu numai in dezvoltarea abilitatilor. Marea majoritate a jucariilor educative necesita ca cei mici sa se joace si sa interactioneze cu alti copii sau adulti. Atunci cand desfasoara diferite activitati cu alti copii, ei vor intalni indici sociali si emotionali si vor experimenta emotii precum furia, rasul sau empatia.

Imbunatatirea creativitatii

Copii au un sentiment incredibil de curiozitate. Inca din primele luni de viata depun un efort incredibil pentru a intelege mediul inconjurator si exploreaza in mod curios obiectele din jur. Cu ajutorul jucariilor educative si distractive acestia se bucura de o experienta sigura de joc imaginativ si creativ.

Completeaza gama de jucarii a copilului tau cu jocuri si jucarii educative si observa beneficiile lor. Bucura-te impreuna cu cel mic de clipe minunate si momente unice.

FOTO: dejoaca.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului