Cresterea copilului

#carti esentiale parinti # carti parenting #lectura #carti

5 carti pe care orice parinte ar trebui sa le citeasca

Copiii au multe nevoi, vin cu multe provocari, ne scot din zona de confort, ne dau peste cap toata viata, ca tot ei sa o aseze apoi si mai temeinic. Iar in toata aceasta calatorie plina de neprevazut, cateodata, instinctul matern nu este suficient pentru a lua cele mai bune decizii. Noroc ca, acum, in vremurile noastre, in afara instinctului matern, avem acces la o multime de carti despre cresterea sanatoasa a copiilor, care ne pot ghida si oferi suport.

 

Si, probabil, multe carti dedicate acestui aspect le vor confirma parintilor ceea ce deja simteau. Ca este in regula si chiar recomandat sa tii copilul in brate cat isi doreste, ca pedepsele strica relatia cu copilul, ca timpul de calitate petrecut cu el este foarte important, iar nevoia de conectare este foarte prezenta.

Cartile grupate generic in categoria ”carti parenting” sau ”carti despre cresterea copiilor” devin din ce in ce mai cautate si la noi, iar utilitatea lor „se vede” pe copiii acestei generatii, crescuti cu respect, limite, empatie si atentie la emotii si trairi. Unele carti ofera informatii importante despre cum evolueaza copilul, despre achizitiile și dezvoltarea lui, altele pun accent pe gestionarea emotiilor si felul in care traieste copilul schimbarile rapide prin care trece.

Va recomandam mai jos 5 titluri pe care le regasiti pe rafturile editurii DPH care va vor ajuta sa deveniti parinti mai buni si sa intelegeti mai bine psihologia copilului. Unele sunt despre creier, altele despre terapia pentru mame, dar toate sunt un sprijin si un ghid esential pentru parenting si educatie pentru acasa.

Cat de destept este copilul tau?- Glenn&Janet Doman

Acest ghid esential pentru testarea si evaluarea bebelusului in primul an de viata – ofera parintilor toate informatiile de care au nevoie pentru a-si ajuta copilul sa-si atinga intregul potential. Autorii explica in aceasta carte cresterea si dezvoltarea nou-nascutului, inclusiv toate etapele critice implicate si indruma apoi parintii in crearea unui mediu placut care imbunatateste si imbogateste dezvoltarea creierului bebelusului.

Parcurgand aceasta carte, parintii invata cum sa proiecteze un program zilnic eficient si echilibrat pentru cresterea fizica si intelectuala a copilului. Cand parintii inteleg cum cresc bebelusii lor, ei pot deveni cei mai buni profesori pe care copiii i-ar putea avea vreodata. Mai multe detalii gasiti aici.

Parenting extraordinar- Eloise Rickman

Scrisa de un expert in educatie la domiciliu, Parenting extraordinar – un ghid esential pentru parenting si educatie acasa va fi de ajutor oricarei familii care se confrunta cu o schimbare brusca a circumstantelor sau oricarei familii care doreste sa regandeasca modul in care sunt structurate lucrurile in casa.

Cartea ofera sfaturi autoritare, calme, credibile, usor de digerat si de pus in practica imediat, pe masura ce parintii invata sa navigheze in circumstante de neconceput si va spune tot ce trebuie sa stiti cu adevarat despre parinti si educarea copilului acasa.

Creierul copilului pe intelesul parintilor- Alvaro Bilbao

In primii sase ani de viata, creierul copilului are un potential pe care apoi nu-l va mai avea. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i transformam pe copii in mici genii, pentru ca, pe langa faptul ca este ceva imposibil, un creier care se dezvolta sub presiune isi poate pierde pe parcurs o parte din esenta.

Aceasta carte este un manual practic ce rezuma cunostintele pe care neurostiinta le ofera parintilor si educatorilor, pentru ca acestia sa-i poata ajuta pe copii sa atinga o dezvoltare intelectuala si emotionala deplina.

Cum sa inteleg emotiile copilului meu- Robert Zuili

Frica, furia, tristetea, bucuria... emotiile copiilor nostri ne pun uneori in dificultate. Autorul le decodeaza si va ajuta sa le gestionati mai bine. Prin situatii concrete, evidentiaza sentimentele copilului si permite parintelui sa se pozitioneze mai bine si sa reactioneze intr-un mod informat. Pentru fiecare scenariu, autorul decripteaza dificultatile si identifica in mod concret ceea ce functioneaza astfel incat orice parinte sa poata intelege emotiile copilului sau.

Cum ar fi daca noi, parintii, am avea chei reale pentru a promova fericirea si naturaletea in relatie cu copiii nostri?

Fara tipete catre copii datorita educatiei parentale pozitive: Calendar

In acest calendar, datorita educației parentale pozitive veti descoperi, zi dupa zi, cheile educatiei pozitive, pentru a aduce bucurie, creativitate si armonie in viata de familie. Calendarul este foarte util si este rezultatul experientei unice a trei mame, specializate in parenting. Se adreseaza parintilor cu copii de toate varstele. Autoarele au pus in practica ceea ce va propunem in acest calendar in propriile familii si au ajutat si alti parinti sa isi reconstruiasca relatia cu copiii lor. Calendarul poate fi comandat de aici.

Asadar, fie ca avem nevoie de idei de jocuri menite sa ne apropie de copii ori de terapie pentru mame sau suntem in cautare de abordari noi si sfaturi utile, cartile de parenting sunt un mijloc fantastic pentru a ajuta parintii sa se simta siguri pe ei, competenti si informati.

Pe tine ce carti te-au ajutat cel mai mult cand ai devenit parinte?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare