Filme

Top 5 filme marca Coen


Fratii Coen sunt un cuplu de faimosi regizori americani (evit sa spun ca sunt de la Hollywood, pentru ca lor nu se inscriu deloc in retetele cinematografice din cetatea filmului) ale caror filme fac furori din anii ’80 incoace, atat printre cinefili, cat si printre criticii de film,fiind distinse la importante festivaluri internationale.

Jerry Lundegaard (

Cu o actiune plasata in anii 1940, filmul, care-l are pe ). Protagonistul peliculei, Tom Reagon ( si John Goodman , iar actiunea se petrecea in Mississippi in timpul marii crize economice din America.

Pelicula urmareste aventurile a trei evadati, Ulysses Everett McGill (George Clooney ), Pete Hoywallop (John Turturro ) si Delmar O'Donnell (Nelson), care pornesc in cautarea unei comori de peste un milion de dolari, pe care Everett a furat-o si a ascuns-o.

Marea hoinareala s-a dovedit a fi un nou succes, cu priza atat la critica, cat si la public si a scos in evident potentialul de comic al lui George Clooney . Coloana sonoara a filmului a devenit si mai popular decat pelicula, castigand un premiu Grammy pentru cel mai bun album in 2001.

 

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea