Filme

#horror #film de groaza #top filme #clisee filme

Top 5 clisee din filmele horror

Cele mai multe filme horror, intocmai ca o multime de pelicule de alt gen, respecta, in general, aceleasi tipare. Drept dovada, cliseele care se repeta la nesfarsit pot fi cu usurinta contabilizate. Care sunt cele mai frecvente, descopera in continuare!

1. Victimele sexy

Din dorinta de a atrage un public cat mai numeros, filmele horror au, adesea, o distributie foarte sexy. Actrite si actori aratosi sufera, rand pe rand, accidente dintre cele mai diverse pentru a muri spectaculos sau banal, intr-un final. In acest sens, un cliseu care se repeta tot mai des in filmele horror este nuditatea completa, insotita de scenele de sex.

Exemplu: My Bloody Valentine 3D


 

2. Creaturile computerizate

In trecut, toate personajele dubioase - monstri, extraterestri etc. - din filme erau create pornind de la zero, cu ajutorul unui actor care se lasa costumat in latex si machiat in fel si chip. In prezent, insa, avansul tehnologic a inlocuit practicile traditionale cu unele mai performante, astfel luand nastere creaturile realizate pe computer. In aceasta tendinta se inscriu si filmele horror, cu tot cu fiintele lor grotesti.

Exemplu: Priest

3. Copii infricosatori

Un cliseu repetat la infinit este cel al copiilor infricosatori. Filmele horror cu acestia sunt numeroase (a se vedea "The Ring", " The Grudge " etc.) si probabil mizeaza pe ideea de corupere a inocentei cu care sunt asociati cei mici.

Exemple: The Ring, The Grudge, The Shining, The Omen, Pet Sematary

4. Imaginile ucigase

Ideile de tipul "am vazut X si acum voi muri" par sa se tot repete intr-o multime de filme horror. Devenita un adevarat cliseu, aceasta idee a fost promovata, printre altele, de seria "The Ring". Apoi, au aparut si alte pelicule horror care au pornit de la acelasi concept si tot asa...

Exemple: The Ring, Fear Dot Com

5. Epidemiile

Nici epidemiile nu se lasa mai prejos cand vine vorba despre includerea repetata in filmele horror. Acest tip de pelicule exploateaza din belsug frica umana de necunoscut si haosul care se declanseaza in urma unei pandemii. Filmele care exploateaza acest cliseu sunt nenumarate si depasesc cu brio genul horror.

Exemple: Contagion , The Invasion , 28 Days Later



Foto: dvdactive.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea