Filme

#musical #singing in the rain #grease #premii oscar #the sound of music #west side story #vrajitorul din oz

Top 5 cele mai bune musicaluri din toate timpurile

O combinatie spectaculoasa intre arta cinematografica, muzica si dans, musicalurile au reusit sa creeze, de-a lungul timpului, adevarate capodopere. Descopera, asadar, care sunt cateva dintre cele mai bune musicaluri realizate vreodata!



Singin' in the Rain


Musicalul realizat in anul 1952, cu Gene Kelly si Debbie Reynolds, este, in mod cert, unul dintre cele mai bune filme de acest tip din toate timpurile. Comedia cu doua nominalizari la premiile Oscar a marcat si tranzitia de la filmele mute la cele vorbite.

Desi nu s-a bucurat de un succes fenomenal la data lansarii sale, "Singin' in the Rain" a devenit, in timp, un clasic, fiind apreciat de criticii contemporani. De altfel, nu doar filmul in sine a devenit o adevarata legenda, cat si piesa care ii da titlul, fredonata si astazi.



vrajitorul din oz


"Vrajitorul din Oz" (" The Wizard of Oz ") este un alt musical clasic, intrat in istorie, realizat in anul 1939. Filmul cu Judy Garland, produs de MGM, este considerat a fi cea mai reusita versiune a povestii lui L Frank Baum.

La data la care a fost lansat, musicalul a uimit datorita efectelor speciale, Technicolor, a povestii fantastice, dar si a personajelor neobisnuite. "The Wizard of Oz" a castigat doua premii Oscar, unul dintre ele fiind pentru Cel Mai Bun Cantec - "Over the Rainbow".



West Side Story


Musicalul din anul 1961, realizat pornind de la tragica poveste de dragoste a lui Romeo si a Julietei, "West Side Story" a reusit sa devina un clasic al genului. Extrem de apreciat de critici, filmul cu Natalie Wood a adunat nu mai putin de 10 premii Oscar.



The Sound of Music


Filmul "The Sound of Music", lansat in 1965, a fost adaptat dupa musicalul cu acelasi nume de pe Broadway. Productia cinematografica, alaturi de piesa interpretata pe scena Broadway, a reusit sa inscrie in eterninate o serie de cantece, precum "Edelweiss", "My Favorite Things" si "The Sound of Music". A castigat 5 premii Oscar, printre care se numara acela pentru Cel Mai Bun Film.



Grease


Nu in ultimul rand, cel mai recent musical din aceasta lista, "Grease", a fost lansat in anul 1978. A primit, in general, aprecieri pozitive si s-a bucurat de un succes imens la public, in parte datorita pieselor incluse pe coloana sonora. De altfel, albumul cu melodiile din musicalul "Grease" a fost cel de-a doilea cel mai bine vandut din SUA in 1978.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea