Filme

#angelina jolie #oscar #top filme #girl interrupted #gia #filme angelina jolie

Top 5 cele mai bune filme ale Angelinei Jolie

Frumoasa, dar si foarte talentata, Angelina Jolie este una dintre cele mai bune actrite de la Hollywood. Cariera sa in lumea filmului a condus-o catre roluri de exceptie care i-au adus, de altfel, si un premiu Oscar. Afla, asadar, care sunt cele mai bune filme in care a jucat Angelina Jolie !



1 Gia


"Gia" este un film marca HBO, lansat in 1988, despre destinul tragic al unui supermodel american, Gia Marie Carangi. Angelina Jolie a obtinut rolul principal care avea sa devina unul dintre cele care au propulsat-o pe culmile succesului. Pentru rolul Gia, Angelina Jolie a castigat un Glob de Aur si un premiu SAG.


2 Girl, Interrupted


In filmul "Girl, Interrupted" ("Tinerete furata") din 1999, Angelina Jolie joaca rolul Lisei Rowe, o tanara cu probleme mintale. Personajul sau si interpretarea oferita de frumoasa actrita au reusit sa eclipseze rolul principal, interpretat de Winona Ryder. De altfel, pentru acest rol, Angelina Jolie a si obtinut premiul Oscar.


3 The Bone Collector


Avand la baza romanul scris de Jeffrey Deaver, filmul "The Bone Collector" o infatiseaza pe Angelina Jolie in rolul politistei dure Amelia. Partenera lui Denzel Washington in acest film, Angelina Jolie reuseste sa construiasca un personaj credibil cu care audienta poate sa empatizeze.


4 A Mighty Heart


O alta adaptare dupa un roman, de aceasta data scris de Mariane Pearl, "A Mighty Heart" o prezinta pe Angelina Jolie intr-un rol inedit. Mariane Pearl, sotia jurnalistului american Daniel Pearl, este un rol care o transforma pe Jolie intr-o fiinta aflata in pragul disperarii, dar puternica, hotarata sa isi gaseasca sotul rapit in Karachi. Desi ignorat de Oscaruri, filmul a primit, cu toate acestea, numeroase premii.


5 Changeling


Filmul realizat in 2008 ce poarta semnatura lui Clint Eastwood a fost foarte bine primit de critici, Angelina Jolie fiind, de asemenea, apreciata in rolul Christinei Collins. Bazat pe fapte reale, filmul o transpune pe Jolie in pielea unei mame al carei copil este rapit. In momentul in care cei doi se regasesc, tanara femei constata ca fiul ei... nu este, de fapt, copilul sau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea