Filme

#Tribeca Film Festival #ioana uricaru #lemonade #new york

Lemonade, filmul Ioanei Uricaru, la Tribeca Film Festival, in New York

Primul lungmetraj al regizoarei Ioana Uricaru, "Lemonade", va fi prezent la celebra competitie internationala Tribeca Film Festival, ce are loc la New York. Festivalul, ajuns anul acesta la cea de-a 17 editie, se desfasoara pana in data de 29 aprilie, 2018.

"Lemonade" candideaza la urmatoarele premii oferite in cadrul competitiei: Best International Film, Best First Film, Best Debut Film, Best Film Directed by a woman, Best actor /actress, Best Screenplay for International Film, Best Cinematography for International Film, Best Film Audience Award.

Filmul a fost inclus pe lista de filme "must-see" la Tribeca IFF a cotidianului The New York Times, care prezinta filmul drept o drama a emigrarii care nu isi releva intreaga complexitate pe masura ce filmul avanseaza catre final. Regizoarea Ioana Uricaru cartografiaza suisurile si coborasurile pe care Mara (Malina Manovici), o sora medicala din Romania, le traverseaza in asteptarea green card-ului.

Lemonade candideaza alaturi de alte 9 filme, printre care Amateurs de Gabriela Pichler, Dry Martina de Che Sandoval, The Night Eats the World de Dominique Rocher, sau Virgins de Keren Ben Rafael, pentru cele 9 premii, printre care cel mai bun film, cel mai bun debut, cel mai bun film regizat de o femeie, cea mai buna actrita, sau premiul publicului. Filmul va avea cu totul 4 proiectii in festival in datele de 19, 20 21 si 27 aprilie.

Fondat in 2001 de Robert De Niro, Jane Rosenthal si Craig Hatkoff in urma atacurilor din 11 septembrie la New York, Festivalul de Film Tribeca a evoluat intr-un eveniment anual, dedicat evolutiei culturale si economice a zonei, prin strangerea la un singur loc a artistilor si a regizorilor internationali. De-a lungul timpului, festivalul s-a remarcat prin selectia ambitioasa care a promovat cineasti radicali aflati la inceputul carierei si pe care i-a lansat apoi in circuitul international.

Tribeca este al doilea festival la care participa Lemonade, din cele peste 20 la care filmul a fost invitat imediat dupa Berlinala.

Lemonade a fost cumparat spre distributie dupa proiectia de la Berlin in mai mult de 10 tari, printre care Franta, China ori Canada – performanta absolut remarcabila pentru un film de debut.

Pelicula "Lemonade" va ajunge si in cinematografele din Romania, in toamna acestui an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea