Filme

#_invazia-2007

Invazia - primele ecouri

Sa nu ai incredere in nimeni. Sa nu iti arati emotiile. Sa nu adormi

Invazia spune povestea unei boli misterioase ce altereaza comportamentul fiintelor umane. Cind un psihiatru din Washington (Nicole Kidman) descopera faptul ca epidemia e de origine extraterestra, ea trebuie sa lupte pentru a-si proteja fiul, care ar putea detine cheia stoparii unei invazii iminente.


Primele reactii

Cand filmul si-a anuntat premiera si protagonistii, toata lumea a inceput sa il astepte cu nerabdare. Din nefericire, povestea psihiatrei Carol Bennell (Nicole Kidman) in lupta impotriva epidemiei extraterestre, a lasat critica extreme de dezamagita. Consensul la care s-a ajuns a fost ca filmul este extreme de slab, ii lipsesc inserturile psihologice, abordarea intrinseca si fiorii aferenti unui asemenea subiect. Pentru a putea vedea la ce sa ne asteptam, puteti urmari reactiile criticilor in paragrafele de mai jos. In Romania, filmul va avea premiera in 16 noiembrie 2007.


Contra

New York Times: Ultima si cea mai proasta versiune a Invasion of the Body Snatchers ar fi putut iesi ceva cat de cat ok daca abordarea nu ar fi fost atat de odioasa si filmul nu ar fi incercat sa-si ascunda prostia in spatele unui val pompos (Manohla Dargis)

Chicago Sun-Times: Daca primele trei filme au servit ca parabole pentru vremurile lor, acesta continua sa lanseze rachete sub forma unor parabole ce sfarsesc prin a deveni un esec. Cate referinte la razboiul din Iraq poti avea intr-un film si totusi sa nu spui nimic despre asta? (Roger Ebert)

Arizona Republic: Daca te apuci sa realizezi un remake dupa un film pentru a treia data, ar trebui sa ai un motiv captivant si convingator (Bill Goodykoontz)

Variety: Un thriller subtire, usor de uitat si cu personaje fara consistenta (Dennis Harvey)

Toronto Star: Va trebui sa asteptam pana cand inevitabilul DVD cu explicatiile regizorului si making of-ul va fi lansat pentru a putea afla ce a vrut Oliver Hirschbiegel sa transmita. Va trebui sa fie cu mult mai interesant decat aceasta abordare care pune pe picior de egaliatate pacifismul cu stupizenia (Peter Howell)

Orlando Weekly: Fara consistenta, previzibil si care merita cu adevarat sa fie evitat (Jason Ferguson)

New York Daily News: Nimic din acest film nu merita sa fie luat in serios, mai ales teama (Jack Mathews)

Pro:

Washington Post: Are cateva secvente de actiune terifiante, cateva cadre de prima mana si captiveaza de la inceput pana la final (Stephen Hunter)

Kansas city Star: Cineva, nu foarte pretentios, ar putea gasi acest film oarecum captivant si destul de satisfacator (Robert W. Butler)



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea