Filme

#greseli #filme #indiana jones #pelicule de succes #unde voi fi poimaine #inchisoarea ingerilor

Filme de succes de la Hollywood care contin greseli grave

Numarul peliculelor din Cetatea Filmului American care contin greseli istorice si nu numai nu este deloc mic. Totusi, exista o serie de pelicule, de altfel reusite, care includ greseli grave care ar fi putut fi evitate. Iata trei dintre ele!


1. Indiana Jones si regatul craniului de cristal (2008)

Cel mai recent film din celebra serie "Indiana Jones" include o scena care, in viata reala, ar fi avut un cu totul alt deznodamant. Mai precis, este vorba despre scena in care Indiana Jones (Harrison Ford) scapa de explozia unei bombe atomice ascunzandu-se intr-un frigider din plumb.

George Lucas, care a scris cea mai mare parte a scenariului, afirma ca situatia este plauzibila, insa, in realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Chiar daca radiatiile nu ar fi penetrat stratul de plumb, Indiana Jones tot nu ar fi supravietuit din cauza caldurii emanate de explozie.


2. Unde vei fi poimaine? (2004)

"The Day After Tomorrow" prezinta posibilele efecte ale incalzirii globale si trage un semnal de alarma, sustinand ca o furtuna, de amploarea celor din film, ar putea avea loc oricand si in lumea reala. Si totusi, sustin expertii, in realitate, scenariul apocaliptic descris in film nu este tocmai posibil.

Mai precis, evenimentele care, in film, se deruleaza de-a lungul a 4-5 zile, in realitate nu s-ar putea derula pe o perioada mai scurta de 10 ani.


3. Inchisoarea ingerilor (1994)

Unul dintre cele mai bune filme americane create vreodata este presarat, la randul sau, cu greseli de tot felul. Este adevarat insa ca o buna parte dintre acestea provin din sursa de inspiratie a filmului, nuvela "Rita Hayworth and Shawshank Redeption" a lui Stephen King.

Printre altele, trebuie spus ca Andy Dufresne nu ar fi avut cum sa sape tunelul prin care a reusit sa evadeze din inchisoare pentru simplul fapt ca, in viata reala, detinutii nu sunt tinuti niciodata mai mult de cateva luni in aceeasi celula, tocmai pentru a preveni astfel de "incidente".

In plus, acelasi Andy Dufresne reuseste sa se strecoare printr-o conducta de canalizare - singura problema este ca, de fapt, aceste conducte nu sunt nici pe departe intr-atat de incapatoare incat sa-i permita unui om sa se tarasca prin ele.



Sursa foto: suckerpunchcinema.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea