Filme

#the immigrant #palme d’or #un certain regard #cannes 2013 #Behind the Candelabra #Venus in Fur #The Bling Ring

Cannes 2013: Filmele cu cele mai mari sanse la Palme d'Or si Un Certain Regard

Festivalul de film de la Cannes, editia 2013, si-a deschis portile miercuri, 15 mai, in stil grandios, cu proiectia peliculei opulente, semnate de Baz Luhrmann, "The Great Gatsby". Acesta a fost insa doar "aperitivul", intrucat batalia pentru Palme d'Or si premiul sectiunii Un Certain Regard de-abia acum incepe. Care sunt totusi marii favoriti ai festivalului de pe Croazeta, conform criticii de specialitate?


1. Behind the Candelabra

"Behind the Candelabra" este o pelicula biografica, semnata de regizorul Steven Soderbergh, despre pianistul Liberace si a sa poveste de dragoste cu Scott Thorson, avand la baza romanul omonim.

Pelicula este asteptata cu sufletul la gura, atat datorita subiectului abordat, cat si multumita faptului ca filmul marcheaza revenirea lui Soderbergh pe Croazeta la 25 de ani de la castigarea Palme d'Or cu pelicula de debut. Filmul, care ar putea fi, de altfel, ultimul din cariera cineastului american, beneficiaza si de o distributie stelara, pe care Soderbergh a mai mizat si in trecut: Michael Douglas si Matt Damon.


2. The Immigrant

Pelicula "The Immigrant", care initial primise titlul "Low Life", marcheaza cea de-a patra participare a regizorului James Gray in competitia festivalului de film de la Cannes. Drama, cu Marion Cottilard, Joaquin Phoenix si Jeremy Renner, plasata in New York-ul anilor '20, spune povestea unei tinere care, fara voia sa, ajunge artista de cabaret, pana cand un iluzionist decide sa ii intinda o mana de ajutor.


3. Venus in Fur

Roman Polanski revine in lumina reflectoarelor cu inca o adaptare a unei piese de teatru jucate pe Broadway, "Venus in Fur". O alta favorita a criticilor la Palme d'Or-ul din acest an, pelicula infatiseaza auditia unei tinere actrite pentru adaptarea nuvelei care ne-a familiarizat cu termenul de "masochism"...


4. The Bling Ring

"The Bling Ring", drama in regia Sofiei Coppola, este inspirat din fapte reale si o are in prim-plan pe Emma Watson, interpreta personajului Hermione Granger din seria "Harry Potter", intr-un rol cu totul special. Actrita britanica joaca rolul unei domnisoare de bani gata care face parte dintr-un grup de tineri obsedati de celebritati, intr-atat incat decid sa le jefuiasca locuintele.

Printre victimele din viata reala a acestor tineri se numara Orlando Bloom, Paris Hilton, Megan Fox si Rachel Bilson.

Sursa foto: hbo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea