Filme

#Calatoriile lui Gulliver #Jonathan Swift #gala premii teatrale #documentar gulliver

Spectacolul "Calatoriile lui Gulliver", subiect de documentar la Edinburgh

Spectacolul „Calatoriile lui Gulliver”, in regia lui Silviu Purcarete, castigatorul premiului pentru cel mai bun spectacol in cadrul editiei cu numarul XXI a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Romania - UNITER (de luni, 13 mai), este subiectul documentarului „Calatoriile lui Gulliver” la Edinburgh.

Documentarul realizat de Sanda Visan este dedicat prezentei acestui spectacol la Festivalul International de la Edinburgh de anul trecut. Trupa Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu a fost comisionata de Festivalul International de la Edinburgh, pentru a produce spectacolul „Calatoriile lui Gulliver”, in regia lui Silviu Purcarete. Piesa a fost jucata pe scena The King’s Theatre cu casa inchisa.

Cati dintre noi citesc, cu adevarat, operele lui Swift? Cati dintre noi stiu ca Swift este un scriitor incredibil de deprimant, care compune o satira incredibil de salbatica?”, spune Jonathan Mills, directorul Festivalului International de la Edinburgh. Cunoscand valoarea regizorului si a trupei sibiene, Jonathan Mills a introdus spectacolul in programul festivalului, inainte ca macar o schita sa fi fost pusa pe hartie la Sibiu sau vreo nota in partitura la Dublin.

Silviu Purcarete a fost distins cu premiul „Herald Angel” la Edinburgh pentru montarea acestui spectacol, care aduce in scena o perspectiva cu totul originala asupra romanului scris de Jonathan Swift.

TVR 2 va difuza documentarul in doua parti: sambata, 18 mai, de la ora 17.00 (partea I) si de la ora 18.00 (partea a II-a). Programul poate fi urmarit simultan si online, pe portalul video al Televiziunii Romane - TVR+.

Sursa foto: tnrs.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea