Filme

#filme #top filme #filme iarna #peisaje de iarna

7 filme a caror actiune se petrece iarna

Numeroase pelicule produse la Hollywood au fost filmate intr-un decor de iarna, zapada avand rolul de a crea tensiune ("Shining") sau, dimpotriva, de a starni buna dispozitie ("Home Alone"). Iata cateva dintre filmele in care zapada se afla la ea acasa.


"Empire Strikes Back" (1980)

Unul dintre cele mai reusite momente din seria S.F. "Star Wars" poate fi admirat in "Empire Strike Back". Aici Luke Skywalker si aliatul sau, Han Solo (Harrison Ford), ajung pe o planeta cu clima rece, unde au parte de o serie de aventuri palpitante.


"The Shining" (1980)

Iarna este prezenta si in "The Shining", adaptarea cinematografica a lui Stanley Kubrik dupa romanul omonim al lui Stephen King. Ramane memorabil momentul in care Jack Torrance, alias Jack Nicholson, isi urmareste fiul intr-un urias gard viu acoperit cu zapada.


"On Her Majesty's Secret Service" (1969)

In "On Her Majesty's Secret Service", agentul secret James Bond (George Lazenby) isi infrunta adversarul, temutul Blofeld (Telly Savalas), intr-o statiune montana din Alpii elvetieni.


"Die Hard 2" (1990)

Bruce Willis are parte in "Die Hard 2" de un Craciun cu multa zapada, dar si de o confruntare cu teroristii pe un aeroport din Washington.


"Fargo" (1996)

Regizorul Joel Coen a folosit in 1996 peisajul inzapezit al Minnesotei ca fundal pentru "Fargo", o comedie neagra, care a fost distinsa un an mai tarziu cu doua trofee Oscar. In rolurile principale ii intalnim pe Frances McDormand si William H. Macy.


"Groundhog Day" (1993)

In "Groundhog Day", Phil Connors (Bill Murray), meteorologul de serviciu, este trimis sa relateze de pe teren dintr-o localitate obscura aflata in centrul atentiei publicului o singura data pe an, de "Ziua Cartitei". Pe langa faptul ca se confrunta cu conditii meteo de iarna, el descopera cu stupoare ca este prins intr-o bucla a timpului. Astfel, in fiecare zi are parte de aceleasi lucruri, vede acelasi peisaj si vorbeste cu aceleasi persoane.


"The Grey" (2011)

"Grey" infatiseaza povestea a sase petrolsti care raman blocati in Alaska, dupa ce supravietuiesc unui accident aviatic. Ei vor trebui sa infrunte gerul napraznic si o haita de lupi, asemanatori ca marime si ferocitate cu cei din preistorie.



Sursa foto: collider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea