Celco

#proiecte bca #constructii bca #materiale bca #blocuri bca #Celco #bca

Cele mai frumoase cladiri de pe litoral sunt construite din BCA Celco

In ultimii ani, statiunile de pe litoral s-au dezvoltat vazand cu ochii. Au aparut parca peste noapte o multime de cladiri noi, blocuri, dar si hoteluri cu cateva etaje. Ce nu stii insa este ca multe dintre aceste cladiri au fost realizate cu zidarie BCA Celco, tocmai datorita numeroaselor avantaje de constructie pe care aceasta le reprezinta.

Blocurile de BCA reprezinta o modalitate extrem de versatila de constructie, intrucat acest gen de materiale nu are niciun fel de limitari arhitecturale. Betonul celular autoclavizat se prelucreaza usor, poate fi gaurit, frezat, taiat fara sa fie pierderi de material si se pot realiza si arhitecturi deosebite.

Mai exact, diversitatea dimensionala si planeitatea fetelor BCA-ului din sistemul de zidarie Celco permit constructorului sa puna in opera orice solutie arhitecturala, sa depaseasca problemele care au fost omise la stadiul de design si sa simplifice schimbarile necesare, in cazul in care cladirea trebuie extinsa sau adaptata unor stiluri de viata viitoare. Si enumeram aici printre avantaje usurinta in extindere si adaptare in viitor, maleabilitatea in rezolvarea problemelor legate de constructie (probleme care apar pe santier), dar si disponibilitate pentru finisaje variate.

Dimensinile mari ale blocurilor de BCA Celco si usurinta la amestecarea si aplicarea mortarului Celco ZID permit reducerea timpului de constructie si a cheltuielilor cu manopera, comparativ cu utilizarea altor materiale concurente. In plus, fiind un material usor, nu incarca structura de rezistenta si fundatia si de aceea e recomandat pentru constructiile multietajate, precum blocuri de locuinte, hoteluri, cladiri de birouri.

Pentru ca au inteles toate aceste avantaje, arhitectii catorva dintre cele mai importante proiecte imobiliare de pe litoral au folosit cadre de beton, dar cu zidaria realizata din BCA Celco chiar si la cladiri in regim P+11.

Un astfel de exemplu este Nord Residence Constanta, un bloc de locuinte cu 11 etaje, o cladire inalta si cu o silueta eleganta. Imobilul este realizat din zidarie BCA Celco.

Mamaia Summerland este un complex de cinci cladiri situat chiar la intrarea in statiunea vedeta a litoralului. Si acesta a fost ridicat tot cu ajutorul materialelor de constructie Celco.

Hotel Scapino este o cladire foarte moderna, cu fatade partial din sticla. Este un hotel cu 33 de camere realizat la standarde de calitate si datorita blocurilor BCA Celco folosite in constructia sa.

Tomis Business Center este cladirea de birouri etalon a Constantei. Amplasata in centrul municipiului de la malul marii, are un concept arhitectural impunator. BCA Celco a fost folosit si in lucrarile de renovare ale hotelului Sulina Estival 2002 din Neptun.

Vorbim in majoritatea cazurilor despre cladiri foarte inalte, dar rezistente seismic datorita blocurilor BCA Celco folosite pentru zidarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea