Casa de Craciun

# organizare craciun #craciun #organizare

5 sfaturi care te vor ajuta sa te organizezi din timp pentru Craciun

Odata intrati in luna decembrie, toate gandurile si activitatile noastre incep sa se indrepte catre sarbatorile de iarna care urmeaza sa vina. Uite 5 sfaturi care te vor ajuta sa te organizezi din timp pentru aceste zile mult asteptate.

1. Curatenie generala in locuinta

Dupa cum deja stii, o curatenie generala in locuinta necesita mult timp si rabdare. Asadar, nu lasa pe ultima suta de metri aceasta activitate casnica. Iti recomandam sa planifici curatenia generala in primele zile din decembrie. In acest fel, vei avea timp suficient sa speli geamurile, sa cureti gresia si faianta si sa stergi praful din locurile mai greu accesibile, cum ar fi dupa canapea, frigider etc. Cu doua-trei zile inainte de Craciun mai poti da rapid cu aspiratorul si sa elimini praful depus pe mobilier.

 O curatenie generala lasata in ultima saptamana premergatoare Craciunului va inseamna un stres suplimentar, deoarece vor mai fi si alte lucruri de pus la punct, precum ultimele cumparaturi necesare pentru masa de Craciun sau decorarea locuintei.

2. Meniul pentru masa de Craciun

Fie ca ai invitati, fie ca nu, meniul pentru masa de Craciun poate fi gandit cu usurinta din timp. Noteaza-ti pe o foaie sau in telefon lista de bunatati care vrei sa se regaseasca pe masa de Craciun, avand astfel grija sa nu uiti ceva.

O parte dintre preparatele culinare, mai ales cele traditionale din carne de porc, pot fi gata cu cateva zile inainte si pastrate la rece. In ultimele zile premergatoare Craciunului te poti concentra pe retete de cozonaci si alte deserturi. Totodata, poti tine cont de anumite traditii de Craciun specifice zonei in care locuiesti sau pe care iti doresti neaparat sa nu le omiti.

3. Inventarul decoratiunilor de Craciun

Tot la inceput de luna decembrie trebuie sa verifici decoratiunile de Craciun pentru a nu avea surprize neplacute. De exemplu, poate ai globulete sparte sau pe care vrei sa le inlocuiesti cu altele mai interesante. Poate ca instalatia de Craciun este defecta sau prea scurta pentru dimensiunea bradului pe care vrei sa il cumperi anul acesta.

Daca vei lasa aceasta preocupare pentru a doua jumatate a lunii, vei da peste multa aglomeratie in magazine si este posibil sa nu mai gasesti pe stoc produsele dorite. Asadar, cel mai bine este sa pornesti din timp in cautarea decoratiunilor. Odata ce le-ai achizitionat, in functie de preferinte, poti incepe sa-ti decorezi locuinta pentru zilele de sarbatoare.

4. Cumpararea cadourilor pentru cei dragi

Poate ai impresia ca ai timp sa gasesti cadourile potrivite pentru cei dragi, insa timpul trece foarte repede, iar stocurile pot fi limitate. In plus, daca te bazezi pe un serviciu de livrare pentru cumparaturile online, nu uita ca firmele de curierat sunt foarte aglomerate in aceasta perioada.

In acest context, daca nu ai facut-o deja, grabeste-te cu achizitionarea cadourilor de Mos Craciun. Speram ca ai lista deja pregatita si multe idei de cadouri pentru cei apropiati. Asadar, nu mai pierde timpul si evita eventualele neplaceri legate fie de livrare, fie de nevoia de a cauta alte variante de cadouri.

5. Stabilirea programului din zilele de sarbatoare

Stabileste cu familia programul zilelor de sarbatoare, astfel incat sa te asiguri ca ai timpul necesar pentru toate activitatile dorite. De exemplu, poate ai in plan vizite la parinti, rude sau prieteni apropiati. Chiar daca nu pleci de acasa, vezi ce activitati recreative poti face in orasul in care locuiesti, respectiv nu renunta la o scurta plimbare in aer liber.

Considerata cea mai frumoasa perioada din an, sarbatoarea Craciunului, precum si zilele care vestesc Noul An, trebuie intampinate cu bucurie si optimism, dar si cu un plan reusit de organizare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului