Constructia casei

#adezivi parchet #montare parchet #parchet

Adezivii pentru parchet un real ajutor in montaj

Inca din cele mai vechi timpuri, montarea podelelor din lemn este o activitate ce poate trece drept arta, intrucat maiesatria cu care se realizeaza fiecare etapa de montaj a parchetului. Dar nu este suficient sa se realizeze in mod eficient lucrarile intrucat calitatea acestora din urma depinde si de materialele care au fost alese.

 

Materialele sunt componentele cele mai importante intrucat fara acestea nu ar fi posibil sa se realizeze lucrarile de montaj ale tipului de parchet dorit pentru completarea amenajarilor interioare. Unul dintre cele mai importante materiale este adezivul pentru parchet care asigura fixarea placilor pe suprafata pe care urmeaza sa fie montata. Totusi trebuie tinut cont de faptul ca exista mai multe tipuri de adeziv parchet si nu toate se potrivesc tipului de parchet ales.

Numai un specialist poate sa cunoasca toate aceste elemente si poate sa faca o recomandare competenta in acest sens dar, in calitate de incepatori este suficient sa se studieze fisele tehnice ale produselor si recomandarile producatorului pentru a putea utiliza astfel de produse in mod corect.

Alegerea adezivului pentru parchet

Uneori poate sa fie o adevarata provocare sa se aleaga produsele potrivite pentru realizarea lucrarilor de amenajare a interioarelor dar, alegand corect astfel de produse rezultatele vor fi pe masura asteptarilor. Caracteristicile tehnice si recomandarile producatorului pot sa fie decidente pentru lucrarile de montaj ale parchetului si pot sa contribuie la durata de viata a acestuia. Totusi inainte de a lipi placile de parchet este necesar ca suprafata sa fie foarte bine curatata. Acest element asigura un efect mult mai optim.

Adezivii pentru parchet se impart in mai multe categorii, asadar se gasesc pe piata adezivi monocomponenti si bicomponenti iar acestea trebuie sa indeplineasca niste caracteristici cum ar fi stabilitatea, fixarea rapida si textura compacta.

Unele tipuri de adezivi pentru parchet nu se preteaza pentru a fi utilizate si a doua oara iar altele fara a fi depozitate in mod corespunzator nu se pot utiliza deloc, asadar este necesara o atentie deosebita la specificatiile legate de pastrarea si utilizarea lor in conditii optime.

Un alt element de care trebuie sa se tina cont in momentul in care se alege tipul de adeziv folosit este mediul ambiant, umiditatea sau luminozitatea intrucat acestea au o influenta destul de mare in ceea ce priveste timpul de uscare si durata de utilizare a podelei.

Fisele tehnice ale produselor

Peste tot auziți despre necesitatea de a consulta fișa tehnică a tipului de adeziv pentru parchet pe care urmează să îl folosiți pentru montaj si nu puteți avea acces la toate informațiile necesare sau nu știți dacă fișele tehnice respective sunt complete.

In lipsa unei fise tehnice puteti consulta site-ul producatorului si sa ii contactati pentru a putea obtine mai multe informatii despre tipul de adeziv parchet folosit. In afara de caracteristicile tehnice ale produsului recomandat a fi folosit, producatorul are obligatia sa informeze consumatorul cu privire la conditiile de siguranta pe care trebuie sa le respecte pentru aplicarea adezivului pe suprafata vizata.

Vor mai fi specificate si masurile care trebuie luate de urgenta in cazul unei contaminari, masuri de siguranta pentru mediul inconjurator si de protectia muncii.

Etape finale in montajul parchetului cu ajutorul adezivului

Cu siguranta dupa montajul parchetului nu se simte decat multumirea de sine ca au fost indeplinite in siguranta si cu succes toate etapele care au dus la rezultatele finale dar, oricat de migalos s-ar fi realizat munca tot exista cateva pete inestetice lasate de adezivul pentru parchet.

Unele tipuri de adeziv pot sa pateze permanent parchetul si sa nu se mai poata curata tocmai de aceea este necesar ca specialistul care monteaza parchetul sa lucreze cu atentie si sa utilizeze solutii speciale pentru indepartarea petelor de adeziv. Cu toate acestea exista numeroase solutii pentru indepartarea acestora si vor reusi sa redea stralucirea parchetului in doi timpi si trei miscari.

Recomandari din partea specialistilor

In momentul in care se manipuleaza substante cu potential periculos pentru sanatatea umana este recomandat sa se respecte toate specificatiile producatorilor iar in caz de incertitudine asupra acestui subiect cel mai recomandat este ca cel care le manipuleaza sa colecteze cat mai multe informatii despre acestea dar sa si respecte indicatiile care i-au fost date.

Chiar si dupa ce s-au finalizat lucrarile de montaj exista specificatii care mentioneaza modul in care trebuie depozitate aceste substante. In acest caz este vorba strict despre asigurarea acestora si limitarea accesului facil al copiilor sau a animalelor de companie catre acestea.

In plus, in functie de tipul de adeziv parchet utilizat pentru montaj recomandarile specialistilor si a producatorilor sunt concepute in asa fel incat sa raspunda la toate intrebarile pentru a putea sa fie utilizate in conditii corespunzatoare.

Inainte de orice siguranta este elementul cheie si, alegerea tipului de adeziv parchet in functie de elementele enumerate mai sus, pot sa creasca durata de viata a parchetului si sa duca la rezultatele cele mai optime. Astfel orice amenajare a caminului incepe cu alegerea corecta a materialelor si respectand toate elementele sigur se vor obtine rezultate spectaculoase si de lunga durata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea