Constructia casei

#ambalaje carton #carton #mutare

Realitati si tendinte in industria ambalajelor din carton

De-a lungul timpului diversificarea modalitatilor de ambalare a dus la optimizarea modului prin care anumite produse pot fi pastrate sau transportate. Daca ar fi sa trecem in revista modul prin care acestea au revolutionat piata, se ajunge la concluzia ca acestea au devenit chiar adevarate modalitati de promovare a diferitelor marfuri comercializate.

Consumatorii au tendinta de a alege un produs dupa modul in care acestea sunt ambalate, si avand in vedere ca tendinta actuala este aceea de a utiliza modalitati de ambalare ecologice, atunci aceste ambalaje din carton devin solutia optima.

Modul in care se realizeaza estetica produsului trece printr-un proces amplu deoarece pe langa faptul ca aceste ambalaje de carton sunt achizitionate este necesar sa se si personalizeze grafic pentru a putea transmite mesajul corect catre consumator.

Caracteristici tehnice ale ambalajelor de carton

In general aceste ambalaje din carton se prezinta sub forma unor cutii, tavi, tavite, lazi, tuburi, separatoare, coltare, placi sau role, dar, dintre toate acestea cele mai utilizate sunt cutiile de carton. Daca ar fi sa se intoarca timpul inapoi s-ar constata ca aceasta descoperire indispensabila in ziua de astazi, s-ar ajunge la concluzia ca asemeni multor descoperiri si in cazul acesta a fost un accident modul in care a fost descoperit.

Aceste ambalaje din carton sunt confectionate mai ales din carton ondulat cu fata alba sau natur de diferite tipuri, in trei sau cinci straturi in functie de greutatea produselor ambalate. Ambalajele din carton sunt formate dintr-o piesa cu o articulatie capsata sau lipita cu adeziv si se livreaza pliate. Acesta este cel mai raspandit mod prin care un client care a comandat un numar semnificativ de astfel de ambalaje le primeste pe acestea.

Inconveninetele reciclarii ambalajelor de carton

Piata ambalajelor din carton este intr-o continua crestere intrucat nu numai producatorii dar si consumatorii au inceput sa se intereseze mai mult de termenul de ecologie dar sa si aplice ceea ce au aflat din diverse surse, asadar ambalajele de carton au inceput sa fie din ce in ce mai solicitate.

Totusi in aceasta industrie producatoare de ambalaje de carton, sunt anumite dificultati cu care producatorii se confrunta si anume ca acestea subt date de capacitatea minima alocata pentru colectarea maculaturii in scopul de a le recicla si de a reproduce ambalajele. In acest sens, mai ales pe teritoriul Romaniei, industria reciclarii materialelor se confrunta cu o lipsa crasa de educatie in acest sens. In alte state mai dezvoltate maculatura este colectata direct de la sursa, dar prin intermediul constientizarii populatiei legat de acest subiect nu peste multa vreme se va putea implementa si pe teritoriul nostru asemenea modalitati de reciclare.

Din punct de vedere legislativ, aplicarea legii privind salubrizarea este destul de greoi de aplicat si tocmai de aceea, acest lucru constituie un alt inconvenient pentru aceasta industrie.

Ambalajele de carton ca modalitate inedita de reclama

O utilizare destul de comuna a acestor ambalaje de caton este aceea ca sunt o buna modalitate prin care o entitate economica sa isi creeze adevarate campanii de publicitate. Atata timp cat respecta anumite norme si reguli in acest sens, orice ambalaj de carton poate sa devina o modalitate inedita de promovare.

In general tendinta consumatorilor este aceea ca aleg produsele in functie de aspectul estetic si nu in functie de continutul acesteia Desigur, daca ar fi sa ne rezumam la acest aspect din punct de vedere statistic, studiind diverse statistici ale tendintelor din domeniul alimentar, alegerea produselor se face si din punct de vedere al provenientei acestora, daca sunt din mediul urban sau rural, nivelul educatiei, varsta si alte astfel de elemente care au o influenta destul de mare. Dar aici mai intra si aspectul financiar care contribuie intr-un procent destul de ridicat la modul prin care un consumator alege un produs.

In orice caz, inainte de orice, aspectul estetic este cel care contribuie cel mai mult la alegerea produselor si aici intervine experienta si creativitatea graficianului care personalizeaza ambalajele din carton.

Viitorul ambalajelor din carton

Daca este sa se arunce o privire in viitor asupra acestor ambalaje din carton, atunci se poate spune ca este necesara dezvoltarea unei strategii menite sa ridice la un nivel inalt producerea si comercializarea acestora.

Aceste strategii presupun cateva elemente care sunt foarte usor de implementat si au legatura mai ales cu stadiul de productie si personalizare. In primul rand este necesar sa se realizeze un design care sa inglobeze inca din start ideea de reciclare, de siguranta alimentara, manevrarea usoara a amblajelor de catre consumatori, comoditate, utilizarea unui minim de resurse si energie si nu in ultimul rand incurajarea populatiei de a achizitiona astfel de produse prin intermediul personalizarii ambalajelor in asa fel incat sa transmita un mesaj pozitiv.

Un al doilea lucru care va duce la optimizarea si cresterea preferintei consumatorilor pentru aceste ambalaje din carton este aceea ca, inca din stadiul de productie este necesar sa se optimizeze ambalajele din punct de vedere al conceptului de sustenabilitate.

De asemenea pentru dezvoltarea unor relatii productive, profitabile si de bun augur, este necesar sa se colaboreze in permanenta cu autoritatile, comunitatea de afaceri si retail-ul pentru reciclarea ambalajelor din carton.

Asadar, din trecut si pana in viitor acestea raman solutia optima pentru ambalarea si transportarea produselor si, nu in ultimul rand, aceste tendinte vor ramane active pana in momentul in care nu se vor lua masurile optime pentru a dezvolta ideea de reciclare a lor dar si masuri ce se vor putea lua pentru a profita de avantajele pe care le ofera acest tip de ambalaje.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului