Carti

#Marian Serbu #Cum ne protejam de Liderii toxici #lectura

"Cum ne protejam de Liderii toxici", de Marian Serbu – un ghid esential in era profesionala moderna

In universul dinamic al lumii profesionale, influenta liderilor poate fi covarsitoare. Insa, uneori, aceasta influenta poate lua o turnura negativa si devine toxica. Cum facem fata acestor situatii?. Editura Publisol lanseaza volumul "Cum ne protejam de liderii toxici", de Marian Serbu, o carte provocatoare care exploreaza aceasta dilema comuna, oferind strategii si solutii pentru a ne proteja si a evolua intr-un mediu toxic.

Autorul, Marian Serbu, aduce la lumina o realitate adesea tacuta: impactul distructiv pe care un lider toxic il poate avea atat asupra unei persoane, cat si asupra intregii echipe. Cartea ofera o privire detaliata asupra modului in care liderii toxici pot influenta atmosfera de lucru si progresul personal.

„In general, cand se vorbeste de lideri, se face referire la liderii buni, care sunt asociati cu rezultate pozitive in organizatii, cu dezvoltarea oamenilor pe care ii conduc, se discuta de leadershipul de calitate in care predomina patru atribute esentiale: viziunea, curajul, inteligenta emotionala si integritatea. Insa exista si partea intunecata a leadershipului, care este responsabil de medii de lucru cu stres ridicat, de grade scazute de satisfactie si angajament ale oamenilor, care duc la productivitate si performanta reduse sau fluctuatii ridicate de personal. Acesta este leadershipul toxic.  Cel mai bine este sa evitam astfel de oameni, caci ei nu ne aduc decat incarcare negativa emotionala si stres aditional si nu avem nevoie de asta. De multe ori insa, a evita sa intram in discutii cu persoane dificile nu numai ca nu depinde de noi, dar si daca ar depinde, nu este in folosul nostru, pentru ca putem pierde informatii relevante sau oportunitati interesante evitand aceste persoane. Si atunci care este solutia? De ce subordonatii unui astfel de lider se complac in mediul creat de el? De ce selectam lideri toxici? De ce alegem sa urmam lideri toxici? De ce organizatiile promoveaza lideri toxici? Ce ii determina pe lideri sa fie toxici? Cum sa ne protejam de liderii toxici? Raspunsurile la aceste intrebari le gasiti in paginile cartii.” - Marian Serbu.

In „Cum ne protejam de liderii toxici", autorul nu identifica doar problemele, ci propune si solutii concrete, strategii practice pentru a naviga intr-un mediu toxic. De la dezvoltarea rezilientei emotionale pana la crearea unui echilibru intre viata profesionala si personala, cartea acopera diverse aspecte pentru mentinerea integritatii.

Mai mult decat atat, autorul incurajeaza cititorii sa priveasca situatiile dificile ca pe oportunitati de dezvoltare personala, sa-si exploreze propriile capacitati de autodescoperire si sa-si contureze propriul drum catre o viata profesionala mai echilibrata. Principiile prezentate in carte sunt aplicabile in diverse medii de lucru si ofera instrumente utile pentru toti cei care cauta sa-si imbunatateasca calitatea vietii profesionale.

Pentru oricine se confrunta cu lideri dificili sau doreste sa-si imbunatateasca abilitatile de autogestionare in mediul profesional, "Cum ne protejam de liderii toxici" de Marian Serbu se dovedeste a fi un ghid esential.

Cartea va fi disponibila pe site-ul editurii publisol.ro, incepand cu data de 8 ianuarie 2024, in librarii si magazine on-line (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro, humanitas.ro).


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea