Cariera

#vin #vin infertilitate #vin femei

Vinul le poate cauza infertilitate femeilor

Femeile care consuma chiar si un pahar cu vin o data sau de doua ori pe saptamana au riscuri cu 33% mai mici de a ramane insarcinate, arata un studiu recent realizat de cercetatorii americani.

De asemenea, oamenii de stiinta sustin ca femeile care consuma pestre trei pahare cu vin pe saptamana isi reduc sansele de a concepe un copil cu pana la 66%. Explicatia specialistilor ar fi ca alcoolul afecteaza foarte mult dezvoltarea ovulelor nefecundate.
Totodata, in cadrul studiului, rezultatele au aratat ca femeile abstinente care au recurs la o fertilizare in vitro au prezentat sanse de 90% sa ramana insarcinate, in timp ce femeile care au consumat vin si-au redus sansele de concepere cu pana la 70%.

"Sfatul meu este ca, la sfarsitul zilei, femeile sa consume cantitati reduse de alcool sau sa se abtina complet", a declarat Dara Godfrey, de la Clinica de Fertilitate a Asociatiei de Medicina Reproductiva din New York.

Sursa foto: sheknows.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea