Cariera

#loc de munca #nou job #cautare job

Cum sa iti cauti un loc de munca cand inca esti angajat

In mod normal, cautarea unui job ar trebui sa aiba loc in timp ce inca esti angajat, deoarece astfel nu vei simti presiunea datoriilor sau cheltuielilor pe care le ai in fiecare luna. Asadar, vanatoarea locurilor de munca incepe in conditii de siguranta maxima. Iata cateva reguli pe care trebuie sa le respecti daca iti cauti un loc de munca cand inca esti angajat.

1. Nu fi prea evident

Atunci cand vrei sa iti cauti un job cat inca esti angajat, incearca sa nu fi prea evident, deoarece cu siguranta nu ti-ai dori ca seful tau sa inceapa sa intre in stare de alerta. Programeaza-ti interviurile inainte sau dupa terminarea programului de munca sau ia-ti o zi libera. La urma-urmei daca apari la servciu imbracat intr-un costum, desi tinuta ta este in general una casual,  cu siguranta vei atrage atentia la birou.

2. Nu spune colegilor de munca

S-ar putea sa fii tentat sa  lespui colegilor de serviciu ca esti in cautarea unui alt loc de munca. Evita cu orice pret sa faci aceasta marturisire, deoarece barfele circula rapid, iar intentia ta ar putea ajunge rapid la urechile sefului, care ar putea sa iti faca viata amara, astfel incat sa fii nevoit sa pleci mult mai repede decat ti-ai propus.

3. Nu utiliza echipamentul de la munca

Cat timp esti la munca, incearca sa nu iti cauti un job pe site-urile specializate, deoarece multe dintre companii au sisteme de urmarire, prin care pot afla cu usurinta tot ceea ce faci pe calculator.

4. Fa precizari

Este foarte important sa le spui eventualilor angajatori, inca de la inceputul interviului, ca esti angajat deja la o companie, astfel incat acestora sa nu le treca prin cap sa ceara referinte despre tine la actualul loc de munca. De asemenea, asigura-te ca recrutorul poate sa respecte aceste reguli de confidentialitate.

5. Exceleaza la locul de munca actual

Intre cautarea unor anunturi de locuri de munca, redactarea unei scrisori de intentie si interviuri, incearca sa te concentrezi foarte bine si pe sarcinile pe care le ai de indeplinit. Nu lasa ca performanta la actualul job sa aiba de suferit. Daca ai fost un angajat exemplar, este foarte important sa nu lasi o proasta impresie in ultimele saptamani inainte de a demisiona. Aceasta atitudine ii va da de banuit sefului tau.


Sursa foto: mashable.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea