Cariera

#angajat #supraveghere #manager #monitorizare

Unul din doi manageri din Romania isi monitorizeaza angajatii

Aproape jumatate dintre managerii romani isi monitorizeaza angajatii. Aceasta este concluzia unui sondaj efectuat de GECAD NET, care a aratat faptul ca doar 18% dintre angajatorii din Romania nu sunt familiari cu acest tip de activitate.

Majoritatea sefilor de companii din Romania vor sa stie ce fac angajatii lor cat timp sunt la serviciu. Astfel, 45,7% dintre manageri utilizeaza in mod curent solutii software de monitorizare a angajatilor. Potrivit Capital, acest procent ridicat indica o adaptare la standardele occidentale de performanta, precum si aplicarea unor metodologii de crestere a eficientei resurselor.

"Sondajul GECAD NET evidentiaza faptul ca managerii romani simt nevoia de a urmari activitatea angajatilor pentru a maximiza eficienta acestora, putand astfel controla costurile si eficienta globala a organizatiei", a declarat, pentru Capital, Alexandru Molodoi, CTO in cadrul firmei care a efectuat studiul.

Conform raspunsurilor oferite de manageri, 26,1% dintre ei au marturisit ca utilizeaza doua sau mai multe aplicatii de monitorizare a angajatilor, in timp ce 19,6% apeleaza la un singur software de acest gen. Pe de alta parte, aproape o cincime dintre respondenti au spus ca nu sunt familiari cu acest tip de programe.

Monitorizarea poate da impresia lipsei de incredere in angajati

Un aspect important relevat de studiu este acela ca 35,5% dintre managerii romani se declara multumiti de activitatea angajatilor si nu considera necesara implementarea unui sistem de monitorizare.

Folosirea unor astfel de sisteme nu este vazuta cu ochi buni de specialistii in resurse umane. Ei cred ca aceasta metoda de supraveghere este o pierdere de timp si de bani pentru angajatori. "Este vorba de incredere si respect. Nu cred ca monitorizarea angajatilor este tocmai cea mai buna solutie. Cred ca angajatorul ar trebui sa aiba incredere in persoanele cu care lucreaza si unele reguli ar trebui stabilite de la inceput. Daca nu exista aceasta relatie cred ca nu putem vorbi de un climat sanatos la locul de munca”, a declarat, pentru capital.ro, Madalina Balan, Managing Partner in cadrul companiei HART Human Resource Consulting.

Serviciile software de monitorizare a angajatilor pot oferi rapoarte privind activitatile desfasurate de angajati in timpul serviciului. Astfel, sefii pot afla cat timp petrec salariatii lor pe Internet, e-mail, messenger, site-uri de socializare, dar si gradul de utilizare a fiecarei aplicatii de pe euro , in functie de complexitatea retelelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea