Cariera

#constructii #criza #domeniu #bani #proiect #anofm

Domeniul constructiilor duce lipsa de personal calificat

Criza mondiala a afectat majoritatea domeniilor economiei, insa unul dintre cele mai afectate este cel al constructiilor. In aceasta zona exista atat , cat si deficit de personal calificat. De aceea, institutiile statului au inceput programe de calificare a muncitorilor din constructii.

Firmele au nevoie de personal specializat in aceasta perioada de recesiune. Potrivit statisticilor o treime din deficitul fortei de munca se regaseste pe santierele din constructii, noteaza Realitatea TV.

Patronii vor sa aiba in echipele de lucru, cele care inca mai rezista, oameni calificati - ingineri, sudori sau fierari. Ei nu au insa prea mult succes, multi dintre cei care se afla acum pe piata neavand o diploma care sa le ateste pregatirea.

De aceea, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca ( ANOFM ) a lansat un program cu bani europeni , privind calificarea muncitorilor din constructii. ''Inca sunt angajati care declara locuri de munca vacante in constructii, repetat pentru ca nu-si pot gasi forta de munca pregatita asa cum si-o doresc. In ultimii ani au migrat in UE, iar muncitorii calificati au plecat in special, pentru ca au salariile mai mari ca in Romania'', a precizat pentru Realitatea.net, Elena Baboi, reprezentant ANOFM.

Pentru realizarea acestui proiect de calificare a fortei de munca din constructii, ANOFM va folosi 3,2 milioane de lei, pe care i-a obtinut printr-un . Reprezentantii Agentiei isi doresc sa extinda aceasta initiativa si catre alte domenii de pe piata muncii.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea