Cariera

# angajati fericiti #angajati

Uite cele mai bune modalitati prin care iti poti mentine angajatii fericiti si productivi la locul de munca!

Din ce in ce mai multe companii se confrunta cu situatia neplacuta de a-si vedea angajatii lipsiti de motivatie la locul de munca, fara sa realizeze cat de usor este, de fapt, sa-i mentina multumiti si eficienti in cadrul jobului. Daca iti suna cunoscut, atunci acest articol este pentru tine, deoarece, mai jos, vei putea regasi cateva practici simple, dar de impact, care ii vor ajuta, fara doar si poate, pe angajatii tai sa-si recapete motivatia si placerea de a veni la munca si a obtine cele mai bune rezultate pentru companie.

 

Iata ce poti face pentru a spori productivitatea angajatilor tai prin 3 metode simple

Incearca sa-i asculti

Cu toate ca poate parea evident, cei mai multi dintre manageri neglijeaza cu succes ascultarea activa a propriilor angajati, ceea ce ii face sa se simta neputinciosi, subapreciati sau chiar neintelesi. Atunci cand acestia vin cu o problema legata de munca la tine, incearca sa-i asculti, dar sa le pui si intrebari, ca sa inteleaga ca iti pasa, sa le oferi sfaturi sau chiar solutii, acolo unde nu o pot face de unii singuri. Fiind manager, acestia au nevoie de suportul tau in anumite situatii, pentru a lua cea mai buna decizie si a obtine cele mai bune rezultate in timp util. Daca nu tii cont de acest lucru, risti sa ai parte de angajati lipsiti de motivatie, ceea ce poate influenta negativ cresterea companiei. 

Fii intelegator

De asemenea, atunci cand acestia vin la tine cu o problema de natura profesionala sau chiar personala, fii intelegator cu ei. Daca au comis o greseala la munca pentru ca au avut o zi mai proasta, nu sunt familiarizati foarte bine cu procedura sau au avut multe taskuri de rezolvat intr-o perioada de timp limitata, incearca sa empatizezi cu ei, sa le oferi un feedback pertinent si sa vezi ce puteti face impreuna, pentru ca acest lucru sa nu se mai intample pe viitor.

Ofera-le beneficii

Nu in ultimul rand, orice angajat are nevoie de anumite stimulente pentru a-si mentine pasiunea, devotamentul si productivitatea la cote cat mai inalte, deoarece, astfel, le arati ca munca lor este apreciata si ii motivezi sa-si doreasca rezultate mai bune, atunci cand asta implica o recompensa. Spre exemplu, cei de la Pluxee iti pun la dispozitie pachete de beneficii pentru angajatii tai din care poti alege, iar pe langa acestea, alte optiuni ar fi saptamana de munca de 4 zile, mai multe zile de concediu, zile de munca mai scurte, teambuildinguri, cursuri de dezvoltare personala si profesionala platite de companie samd.

In concluzie, chiar daca uneori poate parea dificil sa te ocupi si de diversele taskuri de ordin managerial, este extrem de important sa nu-ti neglijezi niciodata angajatii, deoarece ei sunt motorul unei companii prospere, iar felul in care se simt la munca este direct proportional cu gradul lor de interes si motivatie in acest sens. Tine cont de sfaturile de mai sus si nu ai cum sa dai gres!

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea