Cariera

#interviu #angajare # interviu de angajare #interviu prin telefon #trucuri utile

Trucuri utile pentru a face fata cu brio unui interviu de angajare la telefon

Noile tehnologii ajuta angajatorii sa comunice cu mai multa usurinta cu potentialii angajati, iar interviurile nu mai au loc neaparat fata in fata, putand fi realizate si telefonic. Iata cateva ponturi care te-ar putea ajuta sa obtii jobul dorit, in cazul in care ai parte de un interviu de angajare la telefon!


1. Asculta posturile de radio

Intr-un interviu la telefon, vocea joaca un rol esential. Pentru a sti cum sa comunici mai bine cu intervievatorul, este recomandat sa asculti inainte cum vorbesc crainicii de la radio. Astfel, vei realiza ce cuvinte ar trebui accentuate, care este topica corecta a propozitiilor sau care este intensitatea vocii care nu irita ascultatorul.


2. Imbraca-te corespunzator

Chiar daca interviul se desfasoara la telefon, modul in care esti imbracat influenteaza comunicarea. Cercetarile au aratat ca vocile oamenilor se schimba atunci cand sunt imbracati business, devenind mai formale, decat atunci cand sunt imbracati casual.


3. Recreeaza mediul unui interviu fata in fata

In timpul interviului la telefon este indicat sa te asezi confortabil pe un scaun si sa nu te plimbi prin casa sau sa te uiti in oglinda. Comporta-te ca si cum in fata ta ar fi un manager pe care trebuie sa il convingi ca esti potrivit pentru postul respectiv.


4. Fii atent la zgomotele de fundal

In timpul unui interviu la telefon, este important sa nu existe intreruperi cauzate de zgomotele de fundal. Asadar, inchide ferestrele, opreste televizorul si inchide usa camerei pentru a nu fi deranjat de cei cu care locuiesti.


5. Afla informatii despre companie

Chiar daca ai parte de un interviu la telefon si nu de unul fata in fata, este important sa ii demonstrezi angajatorului ca ai inteles politica firmei si ca te-ai putea integra foarte bine. Asadar, inainte de interviu, cauta informatii despre companie si pregateste cateva intrebari pe care sa i le adresezi intervievatorului.


6. Nu ceda cu usurinta

In momentul in care esti sunat pentru a stabili un interviu la telefon, este important sa stabilesti tu ora la care esti dispus sa sustii interviul. De asemenea, nu este indicat sa mentionezi ca esti disponibil la orice ora. In acest caz, anagajatorul se va intreba ce faci toata ziua de ai atat de mult timp liber, ceea ce nu te va ajuta sa faci o impresie buna. In plus, nu raspunde la telefon imediat, lasa soneria sa sune putin. Scopul este de a-i arata anagajatorului ca el are mai multa nevoie de tine decat ai tu de el.

Sursa foto: mtsg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea