Cariera

#cariera #loc de munca #optimist #angajare # cum obtii un loc de munca

Persoanele optimiste au sanse mai mari de angajare

Persoanele optimiste au cu pana la 90% sanse mai mari de angajare decat pesimistii, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta americani.

Asadar, fatalismul, pesimismul si expresiile faciale care sugereaza o fire mereu posomorata si nemultumita nu fac decat sa inhibe implinirea planurilor si a atributiilor pe care o persoana le are de indeplinit la munca. In acest context se explica si preferinta angajatorilor de a alege persoane cat mai optimiste.

Pentru a deveni optimist este nevoie mai intai de o schimbare a atitudinii si de un efort sustinut de a depasi conceptiile si principiile ce duc la o gandire negativista si pasirea spre un alt nivel personal, sustin recrutorii.

"Starea pasiv – pesimista nu este o varianta. A incerca insa sa discuti cu oameni care se confrunta cu aceleasi situatii poate fi o varianta potrivita. Mai mult decat atat, a-ti cauta modele reale, care te pot inspira si motiva in a face propriile schimbari, este un prim pas concret catre calea spre succesul adevarat", au explicat oamenii de stiinta americani.

Sursa foto: plus.google.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea