Cariera

#masina #deszapezire #dezghetare masina

Cum sa dezgheti si sa deszapezesti mai usor masina

Iarna si-a facut deja debutul, iar cosmarul soferilor a inceput mult mai devreme anul acesta. Pe langa traficul aglomerat, soferii trebuie sa isi inceapa ziua cu noaptea in cap, deoarece trebuie sa dezghete si sa deszapezeasca mai intai masina. Exista insa cateva solutii rapide care te pot ajuta sa faci aceste operatiuni. Iata cateva dintre ele:


1. Foloseste o folie speciala

Daca vrei sa iti protejezi parbrizul de inghet pe timpul iernii, dar si sa il deszapezesti foarte usor, il poti acoperi cu o folie speciala, care se gaseste in toate magazinele specializate si costa aproximativ 40 de lei.


2. Instaleaza-ti un sistem de incalzire de la distanta

O alta metoda de a dezgheta mai usor masina este sa iti instalezi un sistem de incalzire de la distanta. Acesta costa in jur de 200 de euro si functioneaza de la 1.600 de metri.


3. Utilizeaza un spray special

Una dintre cele mai rapide solutii de a dezgheta parbrizul si incuietorile masinii este un spray special, care este eficient chiar si la -50 de grade Celsius. Acesta costa intre 17 si 20 de lei.


4. Solutii naturale

In cazul in care nu ti-ai achizitionat inca un spray de dezghetare, poti folosi alcoolul, o solutie din apa cu otet sau un lichid de parbriz special, pentru a dezgheta incuietorile si geamurile masinii.


5. Imprastie nisip pe locul de parcare

Daca vrei sa deszapezesti usor masina, cel mai bine ar fi sa imprastii in jurul autovehiculului nisip cu sare. Acest amestec va topi imediat zapada, iar tu nu va mai trebui sa te chinuiesti sa o dai la o parte cu lopata.


6. Trateaza din timp

Decat sa tratezi este mai bine sa previi din timp. Asa ca acopera geamurile cu o patura, foloseste o solutie antiinghet sau sterge geamurile o data pe saptamana, daca vrei ca acestea sa nu inghete. Murdaria atrage umezeala. De asemenea, nu pastra in masina umbrele umede si nu intra cu incaltamintea plina de zapada.

Sursa foto: stiri.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea