Cariera

#judete #salarii romania #salarii

Judetele cu cele mai mari salarii. Unde sa te muti daca vrei sa castigi mai multi bani

O analiza realizata de o platforma de recrutare, din Romania, arata ca in 2023 companiile au continuat sa-si extinda echipele. Platforma a realizat si un top al celor mai mari salarii, pe judete, dar si al celor mai mici salarii.

 

Astfel, cele mai mari salarii de anul acesta au fost inregistrate in Bucuresti si in judetele Timis si Cluj. Pe de alta parte, ccele mai mici salarii sunt in Valcea, Ialomita si Gorj.

Sectorul IT ramane insa domeniul cu cele mai mari salarii de pe piata, cu o medie salariala neta de 6.500 de lei pe luna. Cei care lucreaza in project management ocupa cea de-a doua pozitie, cu o medie salariala de 6.000 de lei. Angajatii din constructii si instalatii castiga, in medie, 5.000 de lei pe luna. Tot aceeasi este media si pentru cei din audit/consultata si petrol/gaze. In inginerie media este 4.800 de lei, net, in telecom 4.400, iar in banking 4.000 de lei.

Potrivit datelor, judetele cu cele mai mari salarii anul acesta au fost Bucuresti, cu o medie salariala neta de 5.000 de lei; Timis, cu 4.700 de lei; Cluj, cu 4.500 de lei; Ilfov, Iasi, Brasov si Sibiu cu 4.000 de lei.

Alte judete in care salariul mediu net depaseste pragul de 3.500 de lei net sunt Bihor (3.950 de lei), Prahova (3.800 de lei), Arges (3.800 de lei) ori Alba (3.800 de lei).

De cealalta parte a clasamentului se afla judete precum Valcea, Ialomita si Gorj, unde media salariala neta este de 3.200 de lei pe luna sau Caras - Severin si Vaslui (3.100 de lei).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea