Cariera

# alegere loc de munca # oferte de munca #cariera

Ce faci cand ai mai multe oferte de munca

Ai aplicat concomitent la diferite joburi si te afli in postura in care mai multi angajatori ti-au propus o oferta contractuala? Te simti presat de imprejurari si nu stii ce decizie sa iei? Scapa acum de toate dubiile si priveste degajat la avantajele si dezavantajele fiecarui potential serviciu. Noteaza-le pe o foaie de hartie si lasa decizia finala sa vina de la sine!

Dupa cum bine stii, angajatii fericiti sunt motivati, loiali si productivi, aceasta fiind una dintre regulile antreprenoriatului care ar trebui incurajate pentru fiecare ocupant al unui job, indiferent de domeniu. Unii angajatori au grija permanenta de acest aspect si investesc in calitatea vietii personale si profesionale a angajatilor, oferindu-le diferite beneficii salariale si motivationale. Vezi si tu o parte dintre aspectele pe care e bine sa le ai in vedere atunci cand esti pus in situatia de a alege:

Bonuri de masa

Conform legii 165/2018, biletele de valoare pentru masa se acorda o data pe luna si sunt utilizate pentru plata produselor alimentare de la magazinele si restaurantele aflate in reteaua furnizorului de bonuri. Acest aspect ar trebui privit ca un avantaj, mai ales daca locul in care vei alege sa lucrezi dispune de o cantina unde, pe langa faptul ca ai posibilitatea de a manca o masa calda, te poti bucura si de timp extra cu colegii. Astfel, cu tichetele de masa de la Up Romania orice angajator poate aloca zilnic 20.01 lei angajatilor, atat in calitate de beneficiu extrasalarial, cat si ca o completare a salariului de baza.

Iar daca faci parte dintre familisti, aceste tichete sunt un bun prilej de a face cumparaturi cu familia, rasfatandu-i pe cei dragi cu produse diversificate.

Abonamente gratuite

Este placut si motivant sa poti frecventa anumite locuri populare, in semn de multumire si fidelitate din partea firmei la care lucrezi. Spre exemplu, daca esti iubitoare de citit si carti, orienteaza-te spre acel job care cultiva si are grija de hobby-urile tale, nu catre unul care iti monopolizeaza intregul timp si nu iti ofera posibilitatea de a face si alte lucruri. Astfel, un abonament cu reduceri constante la anumite platforme de e-commerce cu siguranta nu ar fi  de refuzat nici macar de un amator.

Bineinteles, tot in categoria abonamentelor se incadreaza si cele de la sala de fitness, inot sau alte spatii de relaxare si petrecere a timpului liber in afara programului.

In schimb, daca nici un astfel de abonament crezi ca nu te va convinge suficient de mult sa accepti, priveste-l ca pe un cadou nevinovat pentru oricare membru al familiei pe care iti propui sa il privilegiezi cu servicii gratuite sau la preturi reduse.

Calatorii si burse

Cui nu i-ar placea sa poata calatori, vizita si cunoaste oameni si culturi noi prin intermediului locului de munca pe care il are? Desigur, nu toate calatoriile pot fi considerate vacante, dar experienta in sine este minunata atat ca turist, cat si ca reprezentant trimis in delegatie de munca.

De asemenea, calatoriile pot deveni si un bun prilej pentru aplicarea pentru diferite burse de invatare, suportate de companie, venite in favoarea unei dezvoltari complete si armonioase a angajatilor. Concursurile cu mize de vacante pot fi adevarate provocari atata timp cat le vezi ca pe un real beneficiu care a contribuit la alegerea locului de munca ideal.

Dintre beneficiile care uneori cantaresc cat 10 dezavantaje, poti lua in calcul si:

  • birou prietenos
  • asigurare medicala
  • posibilitatea de a lucra si de acasa
  • zile libere
  • traininguri adaptate nevoilor individuale
  • beneficii salariale
  • tichete cu reduceri
  • facilitati privind mentinerea unei stari optime de sanatate
  • ambianta placuta si prietenoasa

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea