Boli

#sarbatori #revelion #craciun # probleme digestive

Vrei sa eviti problemele digestive de sarbatori? Pregateste-te de acum. Ce trebuie sa faci

De multe ori, de Sarbatori, fie ca vorbim despre mesele copioase de Craciun sau de Anul Nou, multe persoane se confrunta cu probleme digestive. Aceste probleme apar mai ales in cazul persoanelor care tin post, iar apoi consuma multe alimente pe baza de carne, uitand sa adauge si o portie generoasa de legume, la masa.  Prin urmare, carnea in exces, grasimile, zaharul si alcoolul, care sunt consumate din belsug in aceste perioade, pot duce la afectarea digestiei.

Insa, poti preveni ca acest lucru sa se intample, dar trebuie sa actionezi inca de pe acum si sa ai grija de sanatatea ta.

“Pregatiti-va digestia pentru ospatul de sarbatori!

De la Craciun pana la Anul nou este o perioada in care toata atentia noastra se indreapta spre mancare. Iar preparatele sunt departe de a fi dietetice si nici moderatia nu este la ordinea zilei. Cum facem sa profitam de toate bunatatile fara indigestie si dureri abdominale? Cum ne ajutam intestinul sa proceseze rapid si usor atata mancare? Cu probiotice!

Pana acum stiam ca trebuie sa asociem probiotice la orice tratament cu antibiotice. Insa rolul suplimentelor cu probiotice este mai complex de atat, ele participa direct la procesele de digestie si regleaza tranzitul intestinal. Aceste microorganisme pe care le aducem in organism actioneaza prin mai multe mecanisme.

In primul rand ajuta la descompunerea alimentelor in fragmente de nutrienti, care sunt apoi absorbiti mai usor din intestin. Probioticele sunt bacterii benefice care produc enzime specifice pentru diferitele tipuri de alimente pe care corpul nostru nu poate sa le digere singur. De exemplu lactaza este produsa de lactobacili si bifidobacterii si ajuta la descompunerea lactozei din lapte.

Enzimele din probiotice ajuta la transformarea fibrelor din mancare in acizi grasi cu lant scurt, care hranesc si protejeaza celulele intestinale. Aceeasi acizi grasi sunt folositi ca sursa de energie de catre celulele din colon si contribuie la mentinerea integritatii peretelui intestinal, prevenind infectiile.

Prin descompunerea si metabolizarea eficienta alimentelor, produsele probiotice ajuta la diminuarea simptomelor neplacute precum balonare, gaze si crampe intestinale cauzate de fermentatia incompleta a nutrientilor. O flora intestinala bogata in bacterii benefice poate ameliora considerabil confortul digestiv si eficienta proceselor de digestie.

Prezenta de probiotice in sistemul digestiv impiedica bacteriile patogene sa se instaleze si in felul asta se obtine un echilibru la nivel de microbiom, care imbunatateste digestia. Ecosistemul intestinal este alcatuit din miliarde de bacterii, ciuperci si alte microorganisme care joaca un rol crucial in digestia si absortia substantelor nutritive, in productia de vitamine si in protectia organismului impotriva agentilor nocivi sau toxici.

Coloniile de bacterii benefice produc substante antimicrobiene care creaza un mediu ostil pentru agentii patogeni responsabil de boli. In plus ele ocupa locurile de aderare ale intrusilor la peretele intestinal si le blocheaza sursele de hrana. Aceste actiuni impiedica bacteriile nocive sa se instaleze si sa se multiplice, deci riscul de infectii intestinale este redus.

Prin colonizarea masiva a intestinului cu bacterii benefice restabilesc echilibrul microbiomului si ne asigura o digestie optima. Produsele cu probiotice pot influenta direct celulele imunitare din intestin, anumite tulpini stimuleaza productia de anticorpi sau activeaza imunocitele, intarind astfel capacitatea corpului de a combate infectii.

Puteti face o cura cu probiotice in orice moment al anului, aceste suplimente nu au niciun fel de contraindicatii sau efecte secundare negative. Daca doriti sa faceti o cura de intretinere luati 1 capsula/zi timp de 3 luni consecutiv, iar pentru o cura intensiva cresteti doza la 2 capsule/zi timp de 8 saptamani consecutiv.

A mai ramas doar o luna pana la ospatul de sarbatori, e momentul sa va pregatiti intestinul pentru digestie!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare