Boli

# pericol toxiinfectii #consum peste #toxiinfectii #medici #peste #toxiinfectii alimentare

De ce poti muri dupa ce mananci peste? Raspunsul medicilor

Cazul celor 150 de persoane care s-au imbolnavit dupa ce au consumat peste i-a facut pe multi sa se intrebe cum poate fi posibil sa mori din cauza consumului de peste.

 

Totul s-a intamplat in Murgeni, dupa ce pacientii de la Spitalul de Psihiatrie au primit preparate din peste de la o manastire. Dupa consumul produselor aproape 150 de persoane au fost internate, dintre care 29 in stare grava. Dintre acestia, 4 persoane si-au pierdut viata. Potrivit medicilor, toti pacientii au suferit o toxiinfectie alimentara.

De ce sunt periculoase toxiinfectiile alimentare  

”Sunt doua probleme cu toxiinfectiile alimentare, respectiv toxina si infectia, care sunt separate. Infectia este prezenta unor microbi si toxinele sunt secretiile lor. Prin urmare, din doua parti este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfectii! Si totdeauna toxiinfectiile apar in masa, sunt puternice. Acum trebuie sa vada ce fel de germeni au fost acolo, pentru ca sunt unii foarte periculosi, altii mai putin periculosi. Microbii fac toxine, iar apoi si microbii si toxinele ataca. Deci omul are o dubla lovitura, respectiv si toxine, dar si infectii”, a declarat medicul Virgil Stroescu, in emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Cum poti muri dupa consumul de peste

Multi se intreaba insa cum este posibil sa mori dupa ce consumi peste. Medicul ofera raspunsul: 

”Deoarece este un mediu de cultura. Carnea este un mediu de cultura. La consumul de peste se intampla destul de des sa se intample toxiinfectii.

In mod normal, cand apar toxiinfectii nu verifica nimeni produsele. Asemenea toxiinfectii alimentare se mai intampla la copii in excursii, in statiunile balneo-climaterice, unde vin oameni din toate partile. Mai mult, se poate intampla altceva: Personalul care lucreaza acolo sa aiba o infectie, un puroi, de exemplu. Intrand aceasta infectie in mancarea pe care o prepara cineva din personal... poate sa dea un dezastru!”, a explicat medicul Virgil Stroescu, pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare