Boli

#marturii pacienti #pacienti #implant dentar

Un implant dentar te poate ajuta la orice varsta! Marturiile pacientilor de peste 60 de ani

Tratamentul cu implant dentar reprezinta solutia optima pentru orice persoana care se confrunta cu problema dintilor lipsa. Singurele interdictii sunt valabile pentru copii si adolescenti, in cazul carora oasele se afla inca in formare, iar acest proces nu trebuie tulburat.

 

In schimb, nu exista o limita de varsta superioara sau vreo restrictie care sa priveasca persoanele de varsta a treia. Pacienti de peste 60 de ani sau chiar apropiati de varsta centenarului isi povestesc experientele de succes referitoare la aceasta interventie revolutionara.

Ce spun pacientii de peste 60 de ani despre procedura?

In cazul a numerosi pacienti, se remarca faptul ca sosesc la clinica stomatologica cu diferite temeri, referitoare fie la o eventuala senzatie de durere, fie chiar la eficacitatea tratamentului in sine. Apoi insa, odata ce trec prin procedura propriu-zisa, se declara surprinsi in mod placut si de-a dreptul entuziasmati.

O declaratie tipica, din acest punct de vedere, este urmatoarea: „Nu ma asteptam sa fie asa de bine! Ma gandeam ca voi avea dureri dupa operatie, dar nu am avut deloc!”.

In ceea priveste efectele pe termen lung ale tratamentului, un pacient sosit special din Canada pentru un implant dentar realizat in tara marturiseste, cu recunostinta: „Va multumesc pentru ca mi-ati redat increderea in mine! Nici la 18 ani nu aveam atatia dinti“.

Un caz demn de remarcat este cel al doamnei Elena Pagu, multipla campioana mondiala la mars pentru veterani, care a urmat tratamentul dupa implinirea varstei de 90 de ani. Declaratia dumneaei este graitoare, din punct de vedere al experientei de care a avut parte: „Trebuie sa fii foarte norocos sa poti beneficia la varsta de 92 de ani de o asemenea lucrare! Nu m-a durut absolut nimic, m-as putea duce chiar acum pe jos sa fac un antrenament de 5 kilometri! Este o tehnica asa cum nu mi-am inchipuit ca poate sa existe. E perfectiunea!“.

De ce toata lumea se declara incantata de un implant dentar?

Aceste laude unanime aduse procedurii se datoreaza mai multor factori. In primul rand, operatia de inserare a unui singur implant dureaza doar 30 de minute, timp in care pacientul este anesteziat, deci nu resimte nici macar cea mai mica durere. Iar senzatii neplacute nu apar nici in orele sau zilele ulterioare inserarii. Pentru o arcada intreaga interventia dureaza circa 2-3 ore.

Apoi, beneficiile se fac resimtite inca din prima zi. Din punct de vedere estetic, totul este impecabil, deoarece lucrarea fixa sustinuta de un implant dentar arata la fel ca dintii naturali. Pacientii pot din nou sa zambeasca sau sa vorbeasca in public, cu deplina incredere in sine, fara a se teme ca vor produce o impresie neplacuta.

Este recapatata si capacitatea de a savura toate mancarurile preferate, indiferent de temperatura la care sunt servite sau de consistenta lor. Nu mai trebuie sa se abtina de la degustarea anumitor preparate pe motiv ca ar fi prea reci sau prea fierbinti, prea lipicioase ori prea crocante.

Avantajele pentru starea de sanatate sunt multiple, constand in principal in eliminarea riscului de tasare a oaselor maxilar si mandibular sau de migratie a dintilor invecinati cu cel pierdut. Scade considerabil si pericolul aparitiei cariilor sau a bolii parodontale, iar digestia este mult imbunatatita, deoarece alimentele sunt din nou muscate si mestecate corect.

In concluzie, tratamentul cu implant dentar este ideal inclusiv pentru persoanele de varsta a treia. Toti cei care il aleg isi imbunatatesc in mod semnificativ calitatea vietii.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare