Boli

# tratament parodontoza #parodontoza #tratament

Tratamentul pentru parodontoza - cand ai nevoie de el?

Multi oameni sufera de parodontoza, dar ignora simptomele, fapt care agraveaza boala. Aceasta afectiune nu ar trebui neglijata, deoarece consecintele pot fi serioase. Ea afecteaza tesuturile care sustin dintii si poate determina chiar pierderea intregii danturi.

 

Parodontoza apare preponderent la adulti, dar, din pacate, exista si exceptii de la aceasta regula si se manifesta prin inflamarea gingiei si a osului de sub ea. Te intrebi ce factori determina aparitia acestei boli?

In primul rand, parodontoza se instaleaza atunci cand se acumuleaza o cantitate mare de bacterii in cavitatea bucala. Bacteriile apar din cauza unei igiene deficitare sau a unui periaj al dintilor necorespunzator.

Un alt factor care poate contribui la aparitia parodontozei este pozitionarea defectuoasa a dintilor. In cazul persoanelor care nu au o dantura bine aliniata, resturile alimentare ajung sa formeze o placa bacteriana, fapt care afecteaza gingia.

Cum stii ca ai nevoie de un tratament pentru parodontoza?

De obicei, pacientii se prezinta la medic abia atunci cand simptomele au devenit insuportabile. La inceput, semnele parodontozei sunt usor de gestionat, motiv pentru care sunt ignorate. Boala parodontala se manifesta la debut prin dureri cu o intensitate redusa, inflamarea gingiilor si, eventual, sangerari in timpul periajului dentar.

Prin urmare, daca si tu te confrunti cu aceste simptome, este recomandat sa nu mai amani vizita la o clinica stomatologica cu experienta. Nu ar trebui sa astepti aparitia durerilor insuportabile pentru a apela la ajutorul medicului. 

Odata cu trecerea timpului, parodontoza se manifesta prin inrosirea gingiilor si aparitia respiratiei urat mirositoare. Daca nici la aparitia acestor simptome, pacientul nu se prezinta la medic, gingiile sale se vor retrage, iar bacteriile vor avea acces liber catre osul dentar. Aceste simptome anunta un grad avansat al bolii, drept urmare, si necesitatea unui tratament parodontoza complex.

Ce presupune tratamentul?

Medicul specialist va stabili ce tratament parodontoza este necesar, in functie de stadiul in care se afla pacientul. Daca el s-a prezentat la clinica inca de la debutul bolii, va avea nevoie doar de cateva sedinte de igienizare. Totodata, specialistul il va invata cum sa-si igienizeze dintii la domiciliu pentru a preveni aparitia acestei boli.

In cazul in care o persoana a ajuns deja intr-un stadiu avansat al bolii, iar gingiile sale s-au retras, atunci medicul va apela la un tratament parodontoza complex. Acesta va indeparta tesutul osos perimat de sub gingie si va dezinfecta zona cu substante antiseptice.

Vestea buna este faptul ca pacientul nu simte durere in timpul procedurii. Ea este efectuata sub anestezie, asa ca nu va simti niciun disconfort. Exista situatii in care este necesara repetarea acestui tratament.

Daca pacientul a inceput deja sa aiba dinti mobili din cauza bolii, medicul specialist va aplica procedurile enumerate mai sus, iar apoi va introduce si o substanta de tip antibiotic, pentru a ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor.

Apeleaza la Dental Excellence atunci cand ai nevoie de un tratament pentru parodontoza. Aici procedurile se realizeaza cu ajutorul unei aparaturi de ultima ora, in cele mai bune conditii. In cazul in care ai observat unul sau mai multe dintre semnele de mai sus, programeaza-te la aceasta clinica stomatologica ultramoderna!

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare