Boli

# risc de imbolnavire #delicatesa #sorici #pericol sanatate #beneficii sanatate #organism

Soriciul, intre delicatesa, beneficii pentru sanatate si risc de imbolnavire. Cat sa consumi pentru a nu deveni un pericol pentru organism

Soriciul este una dintre delicatesele de pe masa de Craciun. Acest aliment traditional si absolut delicios are numeroase beneficii pentru sanatate, daca este consumat cu moderatie. In caz de exces poate preenta un risc crescut de imbolnavire.

 

Beneficiile soriciului pentru organism

In ciuda faptului ca soriciul are un continut mare de grasimi, si este caloric, acesta nu contine carbohidrati si are un continut mare de colagen. In plus, soriciul contine grasimi sanatoase, mai ales acid oleic, care se gaseste si in uleiul de masline si care are numeroase beneficii pentru sanatatea inimii.

Deoarece nu contine carbohidrati, soriciul poate fi consumat si de persoanele diabetice.

In plus, avand un continut mare de colagen, soriciul ajuta la redobandirea elasticitatii pielii si sprijina sanatatea oaselor si a articulatiilor. Este recomandat persoanelor care sufera de probleme articulare.

Cu toate acestea, soriciul trebuie consumat in cantitati mici si, de preferat, ca si gustare intre mese, recomanda nutritionistii. De asemenea, nu trebuie sa consumi mai mult de 50 de grame de sorici pe zi.

Soriciul, de la beneficii la pericol pentru santate pentru unele persoane

Desi soriciul are o multime de beneficii, insa pentru unele persoane poate fi periculos. Este vorba despre persoanele care sunt hipertensive si cele care au colesterolul mare, deoarece are un continut mare de grasimi care pot provoca daune in organism. 

De asemenea, soriciul nu este recomandat persoanelor care se confrunta cu probleme hepatice, biliare sau pancreatice, deoarece este greu digerabil.

Sorociul, pericol de imbolnavire cu Trichinella spiralis, Salmonella sau E.coli

Principala boala pe care o poti lua mancand sorici este trichineloza, cauzata de viermele Trichinella spiralis. Viermele este distrus in momentul in care alimentele sunt preparate termic la cel putin 70 de grade Celsius.

Acesta nu este insa singurul pericol care te paste. Porcul poate fi contaminat cu bacterii din specia Salmonella, E.coli, Listeria monocytogenes sau stafilococul auriu. Toate acestea pot avea consecinete extrem de grave asupra sanatatii. 

Daca porcul nu este parlit suficient astfel incat toate bacteriile si toti parazitii sa moara, riscul de a te imbolnavi in momentul in care consumi sorici de porc este foarte mare.

FOTO: capital.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare