Boli

#reflux gastric #guma de mestecat

Reflux gastric? Guma de mestecat, cel mai bun medicament. Ce spun medicii

 

Te confrunti adesea cu refluxul gastric si nu stii la ce remedii sa mai apelezi pentru a scapa de aceasta problema? Atunci trebuie sa incerci guma de mestecat. Iata ce spune medicul nutritionist Mihaela Bilic despre efectele gumei de mestecat in cazul persoanelor care sufera de reflux gastric.

“Stiati ca…

… Guma de mestecat este un remediu impotriva arsurilor de stomac?🥴

Inventata initial pentru o respiratie placut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor in caz de gastrita si reflux gastroesofagian.

Prin mestecat este stimulata productia de saliva ce are un pH alcalin, iar inghitirea succesiva a acesteia duce la diminuarea aciditatii gastrice. Tot inghitind repetat se imprima o directie clara in circulatia sucurilor digestive, dinspre esofag/stomac spre intestin, nu invers!!🤪

Un studiu publicat in 2005 in Journal of Dental Research confirma faptul ca a mesteca guma fara zahar intr-un interval de 15-20 min dupa masa reduce refluxul gastroesofagian. Mai mult decat atat, guma de mestecat contribuie la neutralizarea aciditatii din cavitatea bucala si protejeaza smaltul dintilor de eroziune, prevenind aparitia cariilor.

Iar daca sunteti stresati sau nervosi, tot guma de mestecat va ajuta sa scapati de incordare: prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Si decat sa va roadeti unghiile sau sa dati iama prin pungile de chipsuri si biscuiti, mai bine guma de mestecat😜

O singura mentiune: evitati produsele mentolate, ele relaxeaza sfincterul esofagian si cresc riscul de reflux! ”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare