Boli

#preinfarct #tratament #cauze

Preinfarct - cauze si tratament

Cauzele preinfarctului sunt variate si pot include fumatul, hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, nivelurile ridicate de colesterol, obezitatea si stilul de viata sedentar. Factorii de risc pentru preinfarct includ, de asemenea, vârsta inaintata, istoricul familial de boli cardiovasculare, stresul cronic si consumul excesiv de alcool.

Simptomele preinfarctului pot varia, dar cele mai comune sunt durerea sau disconfortul in piept, dificultati de respiratie, transpiratii, greata sau senzatie de voma, oboseala si slabiciune generala. Daca experimentati oricare dintre aceste simptome, este important sa cautati imediat ajutor medical.

In plus, exista diferente semnificative in ceea ce priveste simptomele preinfarctului intre barbati si femei. Femeile sunt mai susceptibile sa experimenteze alte simptome, cum ar fi dureri abdominale, senzatia de furnicaturi sau amorteala in brate si dureri de spate. Acest lucru poate face ca preinfarctul sa fie adesea confundat cu alte afectiuni si poate duce la intârzierea unui diagnostic si a unui tratament.

Tratamentul in cazul unui preinfarct

Tratamentul preinfarctului poate fi realizat prin intermediul unui plan de tratament personalizat care sa includa modificari ale stilului de viata, cum ar fi renuntarea la fumat, reducerea stresului si adoptarea unei diete sanatoase si echilibrate. De asemenea, pot fi prescrise medicamente pentru a controla tensiunea arteriala si nivelurile de colesterol.

In cazurile severe de preinfarct, se poate recomanda un tratament invaziv, cum ar fi angioplastia sau bypass-ul coronarian, pentru a restabili fluxul sanguin normal catre inima. In cele mai multe cazuri, recuperarea dupa un preinfarct necesita timp si efort, dar cu tratamentul adecvat si modificari ale stilului de viata, este posibil sa reveniti la o stare de sanatate buna.

Asadar, preinfarctul este o afectiune cardiovasculara grava, care necesita tratament imediat. In cazul in care experimentati oricare dintre simptomele sale, dintre cele enumerate mai sus, este important sa cautati ajutor medical imediat pentru a preveni un atac de cord si pentru a va asigura ca sunteti in siguranta si sanatos in viitor.

Conform cercetarilor, riscul de a dezvolta un infarct miocardic in urmatorii trei ani este de aproximativ 30% in cazul persoanelor care au experimentat un preinfarct. Protejeazati-va inima, adaugati in dieta alimentara suplimente pe baza de coenzima Q10. Datorita acizilor grasi EPA si DHA din compozitie, Naturalis Coenzima Q10 + Omega 3 contribuie la functionarea normala a inimii. Produsul este recomandat pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular, producerea energiei celulare, protejarea celulelor de stresul oxidativ, reducerea starilor de oboseala si combaterea proceselor de imbatrânire prematura.

Totodata, Naturalis CardioVita ofera protectie sistemului cardiovascular, contribuie la mentinerea functionarii normale a sistemului muscular si nervos, reduce oboseala si extenuarea, restabileste echilibrul electrolitic si normalizeaza metabolismul energetic, datorita magneziului. In plus, potasiul din compozitie ajuta la mentinerea tensiunii arteriale normale. Produsele se pot achizitiona din farmaciile Catena.

FOTO: naturalis.ro

Advertorial
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare