Boli

#geanta #poseta #poseta microbi #poseta spate

Poseta, un adevarat dusman al sanatatii femeii

Posetele au ajuns sa reprezinte o extensie a femeilor. Acestea nu mai pleaca nicaieri fara acest accesoriu. Fie ca merg la munca, la restaurante, in vizita la prieteni sau chiar cand merg la toaleta, femeile poarta posetele la brat.

In poseta unei femei poti gasi de la portofele, telefoane si cosmetice pana la jucarii ale copiilor, chipsuri sau haine. Fara posete, femeile se simt incomplete. Te-ai gandit, totusi, vreodata ca aceste accesorii ar putea fi chiar daunatoare pentru sanatate? De cate ori nu ti-ai lasat poseta pe birou, pe podeaua din bucatarie sau pe bancheta masinii? Toate aceste locuri pot fi pline de bacterii.

Poseta, magnet pentru bacterii

Daca iti lasi poseta in vestiar, atunci cand mergi la sala de gimnastica, pe podeaua clasei unde se tine sedinta cu parintii, pe scaunul din autobuz sau chiar in baile din restaurante, poti foarte bine sa te gandesti ca vei purta dupa tine o poseta plina de bacterii.

O cercetare realizata de ABC News a aratat ca majoritatea posetelor contin mii de germeni. Rezultatele a 50% dintre posetele testate in cadrul experimentului pentru bacteria coliforma au iesit pozitive, ceea ce indica prezenta unor deseuri umane sau animale. Potrivit specialistilor in boli infectioase, podelele bailor publice transmit cel mai mare numar de germeni.

Printre principalii germeni care "traiesc" la tine pe poseta se numara bacteriile (stafilococi si E.coli), care pot provoca infectii. In plus, ciupercile si mucegaiul isi pot face loc la tine pe poseta.

Nu doar exteriorul posetei este o adevarata sursa de germeni, ci si interiorul acesteia. Telefoanele mobile, portofelele, ochelarii de soare, servetelele - de multe ori folosite-, cardurile de credit, produsele cosmetice, pixurile si banii sunt toate surse de germeni.

Igiena posetei, solutie utila

Pentru a-ti proteja sanatatea este important sa tii posetele in zone cat mai curate. Nu iti mai lua poseta cand mergi la toaletele restaurantelor si nu o mai pune pe podelele incaperilor sau in alte zone cu risc crescut de bacterii.

De asemenea, este important sa dezinfectezi, in mod frecvent, obiectele pe care le pastrezi in poseta. In plus, materialul din care este confectionata poseta joaca un rol important in indepartarea germenilor. Bumbacul sau lana sunt materiale care retin cu mai multa usurinta bacteriile, fata de pielea de caprioara sau plasticul.

Poseta, pericol pentru spate

Posetele pot cauza dureri de spate, de umeri si pot afecta postura. Din cauza greutatii posetei, in timp, poti simti dureri la nivelul coloanei vertebrale.

Solutia pentru aceasta problema este sa iti cumperi posete cat mai mici, care sa fie in concordanta cu greutatea corpului tau. Nu exagera cu dimensiunea posetelor, intrucat sanatatea iti va fi afectata, chiar daca nu simti acest lucru imediat. De asemenea, este important sa nu faci din poseta ta un spatiu de depozitare. Alege doar obiectele care iti sunt necesare, cu adevarat, astfel incat poseta sa nu devina prea grea.

Sursa foto: glamour.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare