Boli

#oboseala vizuala #relaxare #sport #depresie #fitness #prioritati #ganduri

O minte limpede, un corp sanatos: Invata sa scapi de gandurile coplesitoare!

Grijile si gandurile care-ti impovareaza zilnic mintea provin din lipsa unui echilibru in viata ta. Atunci cand lasi gandurile negative sa-ti invadeze mintea, incurajezi stresul si anxietatea sa se "cazeze" comod in organismul tau si sa-si faca de cap cu sanatatea ta! Invata sa iti faci ordine in ganduri si sa le prioritizezi, pentru a readuce armonia in viata ta!

Atunci cand mintea este invadata zilnic de ganduri, idei, griji si probleme, ajungi sa fii depasit de situatie si sa cazi in capcana depresiei si a altor probleme de natura emotionala.

Cand nu iti mai poti controla "furtuna de ganduri" care te copleseste frecvent, lasi loc oboselii, stresului, anxietatii, depresiei si bolilor sa-ti domine organismul si, implicit, viata. Descopera metode simple si utile prin care poti prelua controlul asupra gandurilor tale!

Prioritizeaza-ti gandurile si ideile!

Stai jos, respira adanc si invata sa iti faci ordine in ideile care nu-ti mai dau pace si iti afecteaza calitatea vietii. Este important sa fii organizat si sa stii sa iti prioritizezi sarcinile de zi cu zi, astfel incat sa nu le permiti sa se adune si sa te copleseasca.

Prin mintea ta trec zilnic o multime de lucruri pe care le ai de facut: calcat, spalat, cumparaturi, facturi, proiecte profesionale, programare la medic etc.

Daca incerci sa le faci pe toate deodata, nu vei reusi niciodata sa le duci la indeplinire. Pune-le in ordine, vezi ce "arde" cel mai tare la momentul respectiv, apoi planifica-ti restul treburilor in functie de prioritati.

Daca esti la munca, concentreaza-te pe proiectul pe care il ai de predat si elibereaza-ti mintea de altceva, iar daca esti acasa, axeaza-te pe familie si treburile casei. Preia controlul gandurilor si vei vedea cum starea ta emotionala se va schimba de la o zi la alta.

Pune-ti gandurile pe hartie!

O metoda buna de a te despovara de ganduri si griji este sa le pui pe hartie si sa inveti sa ti le scoti din minte, imediat dupa aceea.

In momentul in care iti stochezi gandurile doar in minte, s-ar putea ca la un moment dat ea sa clacheze. De aceea, o solutie rapida este sa ti le notezi intr-o agenda, sa le prioritizezi si apoi sa iti eliberezi mintea de ele, pentru a face loc altora noi.

Fa cat mai mult sport!

Dincolo de efectele spectaculoase pe care le are pentru slabit, sportul este "tratament" si pentru minte.

Potrivit specialistilor, in timp ce faci sport se nasc cele mai creative idei si solutii la problemele tale. Miscarea fizica iti elibereaza mintea de gandurile coplesitoare si te ajuta sa iti gasesti resursele necesare pentru a infrunta provocarile zilnice.

Invata sa spui "NU"!

Cand esti ambitios, ai impresia ca nimic nu iti sta in cale si ca poti face tot ce iti propui. Fara sa iti dai seama, se acumuleaza o multime de planuri si lucruri de facut intr-un timp relativ scurt si incepi sa te simti depasit de situatie.

Este important sa renunti sa fii tot timpul persoana buna la toate si disponibila pentru orice si sa inveti sa mai spui si "nu" in fata solicitarilor celorlalti.

Invata sa te relaxezi!

Fii indulgent cu tine si permite-ti sa te relaxezi din cand in cand, chiar daca ai impresia ca nu ai timp pentru asa ceva! Testeaza si incearca mai multe activitati de relaxare. Selecteaza-le pe cele care reusesc sa te faca sa te desprinzi de gandurile stresante si de grijile zilnice. Fa o rutina din ele in programul tau saptamanal.

Foto: yaostrov.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare