Boli

#Nelu Tataru #masca de protectie #masca

Nelu Tataru sustine ca masca de protectie poate redeveni obligatorie in Romania

Nelu Tataru, Presedintele Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor, a declarat ca nu este exclusa obligativitatea e a purta masca de protectie in spatiile publice, in Romania. Declaratiile au fost date in contextul in care numarul de cazuri de coronavirus este in continua crestere. 

“Avem o crestere a numarului de cazuri de Covid-19, nu putem vorbi inca de un val sase. Avem o perioada in care avem o mobilitate exagerata, este perioada concediilor si atunci putem vedea ca avem si un contact care poate duce la aceste infectii, dar trebuie sa recunoastem la fel ca nu mai putem juca cu aceleasi arme cu care jucam acum doi ani, sa spunem. Avem o activitate intensa, sunt lunile de vara, dar, in acelasi timp, cred ca ar trebui ca niste obiceiuri sa ne fi ramas in minte de acum doi ani sau de acum un an. De aceea, spuneam si vorbeam si cu niste colegi de-ai mei de aici din spital, daca in acesti doi ani am invatat macar cateva lucruri elementare, sa ne spalam pe maini si cand acuzam niste semne respiratorii, sa purtam noi o masca, ca sp nu-i fortam pe ceilalti sa poarte o masca, sa evitam locurile aglomerate sau sa fim in acele locuri aglomerate cu o masca, cred ca sunt niste masuri minime, care ar putea sa ne faca sa trecem ca peste o boala strict respiratorie si nu intr-un context masiv pandemic”, a declarat Nelu Tataru, potrivit vremeanoua.ro.

Nelu tataru nu a exclus reintorducerea obligativitatii de a purta masca de protectectie. De asemenea, acesta a declarat ca, in ciuda celor doi ani de restrictii si indicatii, in Romania, masurile de igiena lasa, in continuare, de dorit.

“Cateva tari din Europa au reintrodus aceasta masca in spatiile inchise sau in mijloacele de transport in comun. Daca evolutia va ajunge acolo, cred ca si la noi va fi o asemenea masura.

(...)Cred ca suntem cu un personal medical care a trecut acel prag de inceput, cred ca suntem cu niste spitale un pic mai dotate, cred ca suntem cu niste materiale sanitare pe care le gasim in toate spitalele, dar cred ca acea educatie sanitara inca lasa de dorit”, a conchis Tataru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare