Boli

#alergie la ambrozie #ambrozie #alergie

Ne aflam in plin sezon al alergiilor la ambrozie. Cum sa le faci fata mai usor

 

Daca suferi de alergie la ambrozie atunci esti pe deplin constient de faptul ca sezonul ambroziei este in toi si calatoria ta prin aceasta perioada poate fi o adevarata provocare. Alergia la ambrozie poate transforma zilele frumoase de vara in momente dificile.

Daca si tu te lupti zi de zi sa faci fata acestor alergii, atunci este important sa tii cont de cateva sfaturi care iti vor face zilele mai suportabile:

1. Foloseste masti si ochelari de protectie

Pentru a reduce expunerea la polen poti purta masti de protectie respiratorie si ochelari. Acestea pot impiedica intrarea polenului in caile respiratorii si in ochi, diminuand astfel simptomele alergice.

2. Curatenie temeinica in casa si igiena adecvata

Dupa ce te intorci acasa din exterior, schimba hainele si fa un dus imediat pentru a indeparta polenul care s-a depus pe piele si par. Si nu uita sa speli frecvent lenjeria de pat pentru a evita contactul prelungit cu polenul in timpul somnului.

3. Utilizeaza aparate de aer conditionat

In loc sa deschizi ferestrele pentru a racori casa, foloseste aparatele de aer conditionat cu functia de filtrare a aerului. Acestea pot ajuta la capturarea particulelor de polen din aer.

4. Mergi la medic pentru tratament

Consulta medicul pentru a identifica cele mai potrivite optiuni de tratament. Antihistaminicele, decongestionantele si spray-urile nazale pot oferi un control eficient asupra simptomelor. Uneori, medicul poate recomanda si imunoterapia, un tratament care poate ajuta la reducerea sensibilitatii organismului la alergeni.

5. Incearca remedii naturale

Unele persoane gasesc alinare in folosirea unor remedii naturale precum spalaturile cu apa sarata pentru nas sau ceaiurile de plante cu proprietati antiinflamatorii. Cu toate acestea, este recomandat sa discuti cu medicul inainte de a incerca astfel de remedii.

6. Evita exercitiile in aer liber, in special dimineata

Nivelurile de polen sunt adesea mai ridicate in timpul diminetii. Daca esti o persoana activa, incearca sa-ti ajustezi programul de exercitii fizice in functie de momentele zilei cand nivelurile de polen sunt mai scazute.

In final, important este sa fii atent la corpul tau si la reactiile sale. Daca simptomele alergice persista sau se inrautatesc, nu ezita sa consulti medicul. Cu o pregatire corespunzatoare si o atentie sporita, poti face fata alergiei la ambrozie in sezonul ei plin si poti continua sa te bucuri de frumusetea verii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare