Boli

# bebelus mort de rujeola #epidemie rujeola #semnal de alarma #medici #rujeola

Medicul Mihai Craiu, apel disperat: "Ce facem oameni buni? Asteptam sa mai moara"

Dr. Mihai Craiu face un apel disperat catre parinti dupa ce s-a inregistrat primul deces din cauza rujeolei. Epidemia de rujeola din Romania ia amploare. Tot mai putini parinti isi vaccineaza copiii, iar acest lucru duce la raspandirea rapida a bolii, dar si la forme mai grave ale acesteia.

 

Cei mai susceptibili sa se imbolnaveasca sunt copiii nevaccinati. Acestia fac adesea forme grave ale bolii si transmit virusul cu usurinta.

Din aceasta cauza, medicul Mihai Craiu face un apel disperat catre parinti, sa isi vaccineze copiii.

"Nu iese fum fara foc... zice intelepciunea populara romaneasca. Si nici invers... daca arde focul nu ne putem astepta sa nu iasa fum.

Cam asa si cu rujeola... Avem o epidemie, a 2a in nici 8 ani... Si ce facem cu ea?!?

Asteptam sa apara si flacarile sau actionam acum, cu totii, cat inca iese doar fum?!?

Data trecuta au fost 64 decese la ceva peste 22.000 cazuri. In 2016-19. Spune Institutul National de Sanatate Publica in siteul CNSCBT - link in comentarii

A aparut deja o stire tragica. Dar care nu surprinde nici un specialist in domeniul infectiilor la copil. A murit, in Brasov, un sugar in varsta de 7 luni. Care a facut complicatii foarte grave deoarece s-a imbolnavit de rujeola de la fratele sau in varsta de 3 ani. Acesta (fratele mai mare) era nevaccinat, deoarece parintii lui au refuzat vaccinarea sa. Cititi marturia si strigatul de frustrare al unuia dintre cei mai mari specialisti in infectii la copil, doamna Profesor Oana Falup-Pecurariu, care a fost martorul acestui caz - Link in comentarii.

Ce facem oameni buni? Asteptam sa mai moara un autobuz plin de copiii? Sau asteptam un numar si mai mare, cat intr-un stadion, precum in Republica Democratica Congo?? Caci RD Congo, in 2020, din cauza pandemiei a intrerupt vaccinarea ROR. Alaturi de alte 23 tari din lume. Dificultati de aprovizionare... Apoi epidemie, apoi mii de morti. Stirea apare in cea mai prestigioasa revista stiintifica din lume, Nature. Link in comentarii.

Daca cei 34 de ani de studii post-universitare intense si de practica la patul bolnavului nu sunt un argument sa credeti sfatul dr Craiu, va rog din suflet sa aplecati urechea la rugamintea parintelui Mihai Craiu. Eu, alaturi de sotia mea (tot medic), am decis sa vaccinam ROR pe fiul nostru. Desi avea dermatita atopica si primele episoade de astm. Acum Calin este un adult sanatos, arhitect si cadru didactic la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume.

Deci am putea incerca, pana nu e prea tarziu...", este mesajul transmis de medicul Mihai Craiu.

Un bebelus de 7 luni a murit de rujeola

Un bebelus de doar 7 luni a murit, marti, in judetul Brasov, dupa ce s-a infectat cu rujeola. Copilul a luat boala de la fratele mai mare al acestuia, in varsta de 3 ani, care nu era vaccinat.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, bebelusul era neeligibil pentru vaccinare. Vaccinul ROR se face la varsta de 1 an.

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola dupa ce in perioada 1 ianuarie - 10 decembrie 2023, in Romania au fost inregistrate 2.010 cazuri de rujeola in 29 de judete si in municipiul Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare