Boli

#muscatura porc #ignat #taiere porc #porc

Ce trebuie sa faci daca te musca porcul. Toti romanii trebuie sa stie asta inainte de Ignat

In fiecare an, pe 20 decembrie, este sarbatorit Ignatul. Potrivit traditiei aceasta este ziua in care se taie porcii.

 

Adesea se intampla, ca de Ignat, numeroase persoane sa fie muscate de porc. Astfel de accidente se intampla atunci cand cei care participa la sacrificarea porcului folosesc metode invechite de taiere sau nu au experienta necesara pentru manevrarea animalului.

Prin urmare este important sa stii ce masuri trebuie sa iei daca tu sau o altaa persoana trece prin acest incident.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa speli bine rana si sa o dezinfectezi. Daca rana sangereaza, este necesara oprirea sangerarii.

“Daca rana este foarte adanca, pielea este rupta ori smulsa, sangerarea este abundenta sau daca dupa cateva zile apar semne de inflamatie, dureri locale, stari de lipotimie sau oboseala ori exista scurgeri de lichid sau chiar puroi, este necesara prezentarea de urgenta la medic. Trebuie, de asemenea, evitate tratamentele improvizate, folosirea de ulei sau aplicarea de frunze de varza pe rana, intrucat acestea pot creste riscul septic”, a transmis Ana Vaduva Enoiu, medic specialist la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes”.

Este important ca dupa muscatura de porc, chiar daca te-ai ales doar cu o zgarietura, sa mergi la medic pentru o evaluare, deoarece poti avea nevoie de antalgice, antirabice, antibiotice si/sau antitetanos. Netratata, muscatura de porc este foarte periculoasa, deoarece poate produce afectarea grava a tesuturilor, a oaselor si iti poate transmite boli grave precum rabie sau tetanos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare