Boli

#riscuri #telefon #studiu #dormitor

La ce riscuri te expui daca tii telefonul in dormitor in timpul noptii

Obisnuiesti sa tii telefonul in dormitor pe timpul noptii? Acest obicei iti poate crea tulburari de somn, prin inducerea starii de "hipervigilenta", potrivit cercetatorilro din Marea Britanie. 

 

Potrivit studiului efectuat de cercetatorii britanici, preluat de dailymail.co.uk, 8 din 10 persoane tin telefonul mobil in apropierea patului, in timpul noptii. Dintre acestia, jumatate folosesc telefonul pe post de ceas desteptator. 

Prezenta telefonului langa pat, provoaca o stare de "hipervigilenta", care creeaza tulburari de somn si chiar insomnie, anunta cercetatorii.

Cei mai multi oameni vor avea parte de un somn mai bun daca in dormitor nu exista telefoane mobile si alte dispozitive electronice, cum ar fi televizorul, a afirmat Guy Meadows, expert in cercetarea insomniei, la The Sleep School din Londra. 

Mai mult, exosta deja ipoteze conform carora persoanele care tin telefonul pe noptiera se confrunta cu ameteli si dureri de cap. Sunt necesare cercetari aprofundate pentru a se determina daca acest lucru este cauzat de radiatiile campului electromagnetic al telefonului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului