Boli

#probleme de santate #folosire telefon #alerta #telefon mobil

Folosesti des telefonul si ai peste 30 de ani? Iata la ce boli te expui

 

Folosirea telefonului este deja o obisnuinta, mai ales ca acesta s-a transformat dintr-un dispozitiv de apelare intr-un computer in miniatura. Desi acest dispozitiv ne usureaza vietile in numeroase moduri, folosirea excesiva este daunatoare, avertizeaza specialistii.

Folosirea frecventa a telefonului mobil are consecinte grave asupra sanatatii generale (atat fizica cat si psihica), in special in cazul persoanelor care au peste 30 de ani. Daca te numeri si tu printre aceste persoane este important sa stii care sunt principalele trei pericole la care te expui!

Trei afectiuni frecvente provocate de folosirea frecventa a telefonului dupa varsta de 30 de ani

1. Probleme ale coloanei

Folosirea excesiva a telefonului duce la aparitia problemelor asociate coloanei vertebrale. Acestea apar in special in zona cervicala, din cauza pozitiei aplecate in care stam in momentul folosirii dispozitivului mobil. Din aceasta cauza specialistii recomanda plimbari dese si sport, pentru a preveni aceasta problema care este ireversibila.

2. Insomnii

Folosirea excesiva a telefonului provoaca insomnii, cu atat mai mult cu cat telefonul este folosit seara, inainte de culcare. Specialistii recomanda evitarea utilizarii telefonului seara. In schimb, citirea unei carti sau a unei reviste, este mult mai benefica pentru relaxare, dar si pentru a preveni insomniile.

3. Depresie

Folosirea telefonului mobile seara, inainte de culcare, este asociata cu instalarea depresiei si a starilor de anxietate. Acestea sunt provocate din cauza unui somn neodihnitor si a orelor tarzii de culare. Pentru o sanatate fizica si psihica buna este important ca un adult sa doarma intre 7 si 9 ore pe noapte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare