Boli

#fluor #sanatate # flour efecte negative

Fluorul aduce prejudicii creierului si coeficientului de inteligenta

Esti inconjurat de tot felul de oferte stomatologice care contin, printre altele, si fluorizarea dintilor, insa cu siguranta nu stii ca fluorul poate avea efecte negative asupra danturii.

Desi este recomandat de catre medici pentru utilizare zilnica si introdus in foarte multe paste de dinti, fluorul nu pare sa fie cel mai bun tratament pentru dinti.

Un studiu recent a demonstrat ca, in exces, fluorul poate ataca dantura. Pentru inceput, fluorul pateaza dintii, ii decoloreaza, iar intr-un final, duce la deteriorarea acestora prin putrezite din interior, catre extrerior.

Din pacate, copiii sunt cei mai expusi acestor riscuri, mai ales pentru ca parintii obisnuiesc sa le ofere acestora apa fluorizata, in scopul de a intari dintii si de a proteja dantura impotriva cariilor. Chiar si in situatia in care se inghite o cantitate redusa de fluor, o persoana se poate confrunta cu probleme la nivelul rinichilor si oaselor.

Fluorul afecteaza IQ-ul si sanatatea mentala

Mai mult decat atat, in timpul unui alt studiu s-a descoperit faptul ca fluorul afecteaza negativ coeficientul de inteligenta si dezvoltarea mentala. Conform acestui studiu, oamenii care locuiesc in zonele in care apa contine foarte mult fluor, au un IQ mai scazut decat persoanele care nu sunt expuse acestei substante.

Oamenii de stiinta au facut cercetari asupra unor copii din China. O parte din acestia traiau intr-un sat in care apa era fluorizata artificial, iar cealalta parte locuia intrun sat in care apa era pura. S-a dovedit ca acei copii care au consumat apa fluorizata, avea un coeficient de inteligenta foarte scazut comparativ cu ceilalti.

Femeile insarcinate sunt in pericol

Se pare ca atunci cand este ingerata o cantitate prea mare de fluor, aceata patrunde prin planceta si ajunge la fat, provocand daune grave si permanente asupra acestuia.

Avocatul Paul Beeber, presedintele New York State Coalition Opposed to Fluoridation a declarat pentru Naturalnews.com: "Chiar daca fluorizarea apei reduce incidenta cariilor dentare, este oare un dinte mai important decat sanatatea creierului? E timpul sa lasam politica deoparte si sa oprim fluorizarea artificiala peste tot!"
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare