Boli

# chist la sani #cancer la san #sani sanatosi #prevenire imbolnavire

4 sfaturi pentru sani sanatosi

Chisturile si cancerul la nivelul sanilor sunt probleme tot mai frecvente in cazul femeilor din generatia actuala. Aceste probleme sunt cauzate de tot tot felul de lucruri care ne inconjoara, chiar si fara sa vrem. Totusi, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai sani mai sanatosi.


1. Poarta bustiere


Sutienul, oricat de sexy te-ar ajuta sa arati, iti forteaza sanii sa stea intr-o pozitie nenaturala, iar acest lucru nu va face decat sa provoace imbolnavirea. Eviuta sa porti sutiene (mai ales atunci cand stai in casa) si foloseste in locul acestora, simpaticele si comodele bustiere. Acestea reprezinta o varianta buna pentru atunci cand vrei sa iesi pe strada si sa arati decent, dar in acelasi timp sa iti protejezi sanii.


2. Palpeaza-i


Din cand in cand, analizeaza-ti si palpeaza-ti singura sanii. Aseaza-te intinsa pe pat, si ridica bratul stang deasupra capului. Cu mana dreapta palpeaza sanul stang cat mai atent, fara graba. In cazul in care simti un chist sau o mica umflatura, este nevoie de repeti acelasi pas si stand in picioare. Daca in continuare se simte chistul respectiv, cel mai bine este sa mergi la un medic ginecolog pentru un control mai riguros ei eventual pentru o ecografie.


3. Analizeaza istoricul familial


In cazul in care in camilia ta au fost cazuri de femei cu cancer la san, exista un risc ca si tu sa te poti imbolnavi.

Discuta cu mama ta sau cu o alta femeie din familie pentru a vedea daca exista vreo matusa sau bunica care a avut cancer la san. In acest caz, este recomandat sa iti faci controale periodice la sani, cu atat mai mult dupa varsta de 30 de ani.


4. Evita excesele


Nu fuma si nu consuma alcool in exces. Ingredientele toxice pot afea efecte nedorite la nivelul intregului organism, iar toxinele se pot depozita exact la nivelul sanilor, acolo unde pot da nastere celulelor canceroase. Cel mai bine este sa bei alcool rar si cu masura si sa fumezi cat mai rar sau absolut deloc. De asemenea, nici alimentele de tip fast-food nu ar trebui consumate prea des, motiv pentru care trebuie sa te reorientezi catre mancarea sanatoasa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare