Boli

#boli inima #boli cardiace #atac de cord #infact #factori de risc

Factori de risc surprinzatori ai atacului de cord

Atunci cand vine vorba de atacurile de cord, majoritatea dintre noi crede ca alimentatia haotica si sedentarismul sunt singurii factori responsabili. Chiar daca stilul de viata nesanatos joaca un rol major, exista si alti factori, mai putin comuni, care se afla in stransa legatura cu problemele cardiace.

Descopera in continuare cativa factori surprinzatori care favorizeaza atacul de cord:

Cartierul in care locuiesti. Persoanele care traiesc in cartiere sarace si rau famate sunt mult mai expuse riscului de atac de cord si afectiuni cardiace decat cele care locuiesc in cartiere mai civilizate. Cele mai predispuse persoane sunt cele cu varsta cuprinsa intre 45 si 65 de ani. Singura solutie este mutarea intr-un cartier mai putin nociv.

Cum sa scazi riscul unui atac de cord in doar 10 minute

Antibioticele. Un studiu recent arata legatura intre anumite antibiotice, precum azitromicina, si riscul crescut de atacuri de cord, in special la persoanele care sufera de afectiuni cardiace. Astfel, daca suferi de asemenea de boli, este foarte important sa discuti cu medicul despre efectele secundare ale antibioticelor si alternativele potrivite pentru tine.

Suplimentele de calciu. Persoanele care consuma doze mari de suplimente de calciu prezinta un risc crescut de atac de cord fata de persoanele care nu consuma astfel de medicamente. Calciul este un mineral esential pentru organismul uman, insa este indicat sa il procuri din surse naturale. Asadar, alege sa consumi mai mult ulei de peste si lactate si fa mai multa miscare in aer liber.

Infectiile. Daca ai fost diagnosticat cu gripa sau alte infectii respiratorii, riscul de a avea un atac de cord este mai mare in primele trei zile de boala. Infectiile produc inflamatii care favorizeaza atacul de cord. Vaccinul antigripal, pe langa prevenirea gripelor, protejeaza si inima de efectele nocive ale infectiilor.

Psoriazisul. La anumiti pacienti, psoriazisul este un factor de risc pentru atacul de cord, comparabil cu diabetul. Persoanele care sufera de forme severe de psoriazis sunt adesea fumatoare, obeze si se confrunta cu hipertensiune. Psoriazisul este o afectiune cronica inflamatorie, care poate cauza atac de cord si chiar deces.

Problemele in dragoste. O relatie amoroasa defectuoasa are un impact major asupra inimii. Problemele in dragoste maresc riscul de atac de cord cu peste 30%.

Nivelul scazut de colesterol HDL. Nivelul scazut de colestrol HDL, colesterol "bun", este un factor de risc major pentru afectiunile coronariene. Daca persoanele tinere sufera atacuri de cord, nivelul scazut de colesterol bun este principala cauza. Exista insa metode prin care pot mari nivelul acestui tip de colesterol. Cele mai importante sunt miscarea si pierderea in greutate.

Viata la oras. Expunerea constanta la trafic intens, zgomot si aglomeratie dubleaza riscul de atac de cord. De altfel, riscul de deces in urma atacurilor de cord este mult mai mare la persoanele care locuiesc la oras.

Seful. Numeroase studii au aratat legatura dintre locul de munca si atacurile de cord. Astfel, persoanele care nu se simt apreciate la locul de munca, care au un sef dificil si care lucreaza multe ore suplimentare sunt mult mai expuse riscului de atac de cord si afectiunilor cardiace.

Alte cauze surprinzatoare ale atacului de cord sunt tratamentul pentru cancerul de prostata, diabetul, afectiunile gingivale, depresia, oprirea tratamentului cu aspirina sau afectiunile renale.

Sursa foto: health.yahoo.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare