Boli

#cand sa mergi la doctor #gripa #doctor #raceala

Esti racit sau gripat? Semnele care iti arata ca este timpul sa mergi la doctor

 

In fiecare an, sezonul rece aduce cu el riscul de a te confrunta cu raceli sau gripe. Uneori, poate fi dificil sa faci distinctia intre cele doua, deoarece simptomele lor pot avea anumite suprapuneri. Cu toate acestea, exista cateva semne distinctive care iti pot indica ca ar fi momentul sa consulti un medic. Iata cand este momentul sa mergi la doctor daca esti racit sau gripat! 

1. Febra si intensitatea acesteia

Atunci cand esti racit, este posibil sa ai febra, dar aceasta nu atinge de obicei niveluri foarte ridicate. In cazul gripei, febra poate fi semnificativ mai mare si poate veni brusc, insotita de frisoane si slabiciune generala. Daca nu trece cu antitermice sau tine mai mult de doua zile, este timpul sa mergi la doctor.

2. Dureri musculare si oboseala

Gripa aduce adesea cu ea dureri musculare severe si oboseala extrema. Daca simti ca fiecare muschi al tau doare si te simti extrem de epuizat, ar putea fi un semn ca este vorba despre gripa.

3. Durerea de cap si ochi aposi

Atat raceala, cat si gripa pot provoca dureri de cap, dar gripa se poate manifesta si prin senzatia de ochi aposi si durere la nivelul ochilor.

4. Durere in gat si congestie nazala

Acestea sunt simptome comune atat pentru raceala, cat si pentru gripa. Cu toate acestea, daca ai dureri severe in gat si congestie nazala pronuntata, ar putea indica mai degraba o bacterie pentru care ai nevoie de antibiotice.

5. Tuse

Tusea este prezenta atat in cazul racelii, cat si al gripei. In cazul gripei, tusea poate fi mai severa si mai persistenta, adesea insotita de senzatia de gat iritat. Tusea trebuie tratata corespunzator, iar medicul este in masura sa-ti prescrie tratamentul potrivit.

6. Probleme gastrointestinale

Gripa poate aduce cu ea si simptome gastrointestinale precum greata, varsaturi si chiar diaree. Cand aceste simptome nu dispar in 48 de ore, este timpul sa mergi la medic.

7. Durere in piept sau dificultati respiratorii

Daca simti o durere severa in piept sau ai dificultati in respiratie, este important sa consulti imediat un medic. Aceste simptome pot indica complicatii serioase, cum ar fi o infectie respiratorie superioara sau chiar pneumonia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare