Boli

#tulpina covid #covid #avertisment medici #simptome

O noua tulpina COVID, extrem de contagioasa. Simptomele ingrijoratoare

O noua tulpina de Covid se raspandeste cu repeziciune. Tulpina este extrem de contagioasa, potrivit expertilor si prezinta 8 simptome care sunt ingrijoratoare.

 

Expertii din intreaga lume se tem ca noua varianta, denumita “nepotul lui Omicron” ar putea sa se raspandeasca in curand in Marea Britanie.

De la inceputul pandemiei, Covid a suferit numeroase mutatii. Unele dintre acestea starning ingrijorare in randul oamenilor de stiinta, precum Omicron.

Desi in prezent, virusul nu mai are aceeasi putere ca Omicron, care a facut ravagii in intreaga lume, virusul este, in continuare, prezent in intreaga lume si continua sa sufere mutatii. Doar vara trecuta, Marea Britanie a fost lovita puternic de variantele Eris si Pirola, iar acum, autoritatile sunt ingrijorate de faptul ca, in curand, varianta “nepotul lui Omicron” ar putea deveni dominanta.

In momentul de fata, aceasta noua tulpina face ravagii in SUA. Datele Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) sustin ca varianta HV.1 este cea mai dominanta tulpina din SUA, acoperind un sfert din totalul cazurilor, conform Express. Aceasta circula in paralel cu varianta Eris (EG.5) care reprezinta doar 22% din cazuri.

Matthew Binnicker, director de virologie clinica, a explicat ca varianta HV.1 (nepotul lui Omicron) are unele asemanari cu Omicron, ceea ce face ca aceasta varianta sa se poata raspandi mai rapid de la o persoana la alta.

Cele 8 simptome care ii ingrijoreaza pe medici si cercetatori

Varianta HV.1 sau “nepotul lui Omicron”, provoaca 8 simptome specifice, precum: dureri de gat, congestie sau infundare, scurgeri nazale, tuse, oboseala, dureri de cap, dureri musculare, febra sau frisoane.

Desi testarea si izolarea nu mai sunt obligatorii, medicii le recomanda persoanele care au simptome specifice Covid sa se testeze si sa se izoleze daca testul este pozitiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului