Boli

#cel mai toxic peste #somon norvegia # somon de crescatorie #peste toxic #somon

Este consumat de romani ca fiind un aliment foarte sanatos, insa este unul dintre cele mai toxice! Tu cat de des il consumi?

Ai mancat cel putin o data acest aliment si stii cat este de sanatos si benefic pentru organism, mai ales ca are un continut mare de Omega-3 si este benefic in diete. Este vorba despre somon, un peste cu multiple beneficii pentru sanatate.

 

Exista insa si un revers al medaliei. Somonul crescut in crescatorii, care este extrem de toxic pentru organism. Din pacate insa, acesta este cel care se gaseste cel mai des in magazine si este si cel mai ieftin tip de somon. Somonul salbatic este mult mai rar, dar si mai scump. Prin urmare, ceea ce punem pe masa este departe de a fi un peste santos.

De ce este somonul de crescatorie un peste toxic

Kurt Oddekalv, un ecologist norvegian a declarat ca somonul crescut in conditii artificiale este imbibat cu otravuri. Declaratiile au fost facute in urma vizitelor pe care acesta le-a intreprins in crescatoriile de somon din Norvegia.

De asemenea, jurnalistii francezi Nicolas Daniel si Louis de Barbeyrac au studiat timp de cateva luni industria pescuitului. Acestia au facut numeroase drumuri in tari precum Norvegia, Vietnam, Suedia si Danemarca. Dupa accest studiu indelungat al tehnicilor de pescuit, de crestere a pestilor in crescatorii si vizitele repetate in astfel de crescatorii, jurnalistii au decis sa spuna adevarul pe care aceasta industrie incearca sa il ascunda.

Potrivit jurnalistilor, cele mai multe ferme piscicole se gasesc in zonele rurale din vestul Norvegiei. Aici, jurnalistii l-au intalnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist si fondator al Societatii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Acesta le-a povestit  ca duce o lupta inversunata fermele piscicole impotriva metodelor folosite de acestia pentru cresterea somonilor.

“In Norvegia, situatia cu pestii este catastrofala. Peste prea mult: la o ferma mica se cresc peste doua milioane de indivizi! Pestele este bolnav. Aici se poate vorbi de pandemie: necroza pancreatica si anemia infectioasa a somonului de captura in toata Norvegia. Insa, acest lucru este ascuns de consumatori", spune Kurt, potrivit bashny.net.

Kurt monitorizeaza cele mai mari ferme piscicole din ultimii 10 ani si le tine sub control, adunand dovezi. El are inregistrari care arata cum lucratorii acestor ferme piscicole toarna in apa un pesticid puternic care are efect neurotoxic.

“Trebuie sa poarte masti de gaz si costume de protectie, pentru a evita substantele chimice pentru tratarea apei in care cresc pestii de la paraziti. Este o practica comuna in aceste ferme. In acest somon poti gasi diferite substante chimice”, a spus el.

Kurt a spus raspicat “Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume”!

In Norvegia se creste intens somon, industria aceasta aducand castiguri de 4 miliarde de dolari pe an si ocupand locul al doilea dupa petrol in ceea ce priveste castigurile.

Pentru a dezvalui secretele acestor ferme, Kurd Oddekalv foloseste o nava cu elementele de spionaj. 

“Fondul marii de sub ferme este acoperit cu deseuri de la ferme piscicole de 15 metri inaltime si este plin de bacterii. Aici se gasesc toate resturi de la furaje si deseurile chimice adaugate pentru a ucide parazitii. Nivelul de contaminare este foarte mare. Substante toxice, excremente de peste... fundul marii este complet distrus, este ca o fabrica de gaze. Bulele de metan si pesticidele sunt substantele identice care in primul razboi mondial au fost folosite in atacurile cu gaze.”, afirma Kurt.

"Principala problema a pescarilor norvegieni este asa-numitul paduche de peste, un parazit care se ataseaza pe corpul pestelui si il pute ucide. Paduchii de mare dezvolta rezistenta la tratamente, prin urmare pescarii folosesc pesticide, a caror eficienta este mult mai mare.

Acest lucru se reflecta negativ asupra pestilor. Prin urmare 50% din codul din ferme se naste cu o mutatie genetica.”, a mai spus el.

Si somonul sufera de mutatii genetice, lucru care nu ar trebui sa se intample in mod nenatural, asa cum se intampla in fermele piscole.

"Acest lucru nu ar trebui sa se intampla, carnea trebuie sa fie elastica. Dupa cum stiti, somonul salbatic are 5-7% grasime, si cel de cultura are 15-34% grasime. Iar toxinele se acumuleaa in tesutul adipos. Prin urmare, acesti pesti au devenit cei mai toxici din lume”, a subliniat el.

La randul sau, toxicologul francez Jerome, Russin a remarcat in timpul studiilor facute de el ca ceea ce sustine ecologistul s-a confirmat. 

"Intr-adevar, gradul de contaminare al somonului de crescatorie este foarte mare. Este de 5 ori mai daunator si mai toxic decat orice alte produse. Aceste toxine trebuie evitate, iar mancandu-le, riscam sa simtim impactul lor", a spus toxicologul francez Jerome, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare